La Marató de Lectura en veu alta obre les festes de Sant Isidori de Mollerussa

Marató Lectura en veu alta Mollerussa
photo_camera Marató Lectura en veu alta Mollerussa

Poc més de les nou del matí la veu de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i la regidora Mònica Segués arrencaven la Marató Llegim en veu alta, l'acte que donava inicia al programa d'activitats de les Festes de Sant Isidori de la capital del Pla d'Urgell. La iniciativa impulsada des del programa Mollerussa Municipi Lector que es coordina des de la Biblioteca Jaume Vila, es durà a terme a la plaça Manuel Bertrand fins a les set de la tarda.

Diada Sant Jordi MollerussaUna gran quantitat d'escolars, veïns i particulars han desfilat per l'escenari instal·lat per l'ocasió, fent la lectura de contes tradicionals, que va ser el tema escollit en aquesta vuitena edició de la Marató de Lectura en veu alta. Una activitat que ha coincidit amb la celebració de la Diada de Sant Jordi, per la qual cosa el centre de Mollerussa ha viscut un matí de mota activitat amb les prades de llibres i roses, que és combinaven amb els lectors.

La representació de l'espectacle La rateta que escombrava l'escaleta, de la companyia Festuc Teatre, i el pregó inaugural de l'investigador mollerussenc, Josep Maria Gili Sardà completaran els actes del primer dia de les Festes de Sant Isidori de Mollerussa.

Diada Sant Jordi Mollerussa 1Els actes seguiran dimecres 24 amb una conferència a les 9 del vespre al Centre Cultural organitzada per la parròquia Sant Jaume sota el títol L'església de Sant Jaume de Mollerussa, obra d'Isidre Puig i Boada", a càrrec de Carles Feixes, delegat de Béns Immobles del Bisbat de Solsona.
El dijous dia 25, comença el dia amb la Trobada Sardanista de Centres Educatius, dins el marc del Pla Educatiu d'Entorn i amb l'Agrupació Sardanista de Mollerussa com a promotora. I també la Festa de la Gent Gran, amb la celebració del dinar al pavelló poliesportiu Onze de Setembre. L'acte comptarà amb el lliurament de guardons a set avis i àvies que enguany celebren els 95 anys.

Els petits volen conèixer el llibre de Lo Parrot del casal Popular l'ArreuEl divendres, un dels actes destacats del programa, la gala de lliurament del Premi Literari de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa, que tindrà lloc a l'escenari del Teatre L'Amistat, presentat pel periodista de RAC1 i RAC105, Jofre Llombart. L'acte estarà amenitzat per les interpretacions del conjunt instrumental &The Band.

Dissabte dia 27 la cultura popular catalana inundarà la ciutat. Durant tot el dia i també diumenge tindrà lloc al Pavelló Firal la 31a Diada de la Puntaire, amb l'acte de pas de testimoni a la localitat de Platja d'Aro que l'acollirà l'any vinent com a acte central a les 5 de la tarda. A les de 6 de la tarda se celebrarà la Trobada de Colles Bastoneres i mitja hora més tard hi haurà a la plaça de l'Ajuntament la Ballada de Sardanes amb motiu de la Diada de la Verge de Montserrat amb la Cobla Jovenívola d'Agramunt.

Diada Sant Jordi Mollerussa 2Les festes acabaran diumenge la recuperació del Concurs de Colles Sardanistes, que es farà a l'avinguda de la fira a partir de dos quarts d'11 del matí i coincidint també amb el segon dia de la celebració de la Diada de la Puntaire. Les festes acabaran amb el tradicional Concert de Sant Isidori a càrrec de l'Orfeó Renaixença al Teatre L'Amistat a dos quarts de 7 de la tarda.

Comentaris