30.11.2021 |

Mollerussa, amb més ganes que mai de celebrar la seva Festa Major de primavera

La capital del Pla d'Urgell celebrarà la seva Festa Major del 21 al 23 de maig

Cartell de la Festa Major de Mollerussa 2021
Cartell de la Festa Major de Mollerussa 2021
Mollerussa, amb més ganes que mai de celebrar la seva Festa Major de primavera

El mes de maig tradicionalment ens ha convidat a una gran quantitat de trobades cultuals arreu les terres de Ponent. Música, teatre, dansa, cites gastronòmiques, etc., unes programacions que s’han hagut d’adaptar a la força a les circumstàncies actuals.

No obstant això, la importància de la cultura com a ingredient del nostre dia a dia comunitari fa que esperem (i celebrem) amb candeletes les primeres Festes Majors. Entre elles, la de Mollerussa, que tindrà lloc del 21 al 23 de maig.

El divendres 21 de maig, al voltant de les 12.00 hores, i amb el repic de les campanes de l’església de Sant Jaume i la gran tronada de l’ARF Diables de Mollerussa, oficialment es donarà per començada la Festa Major de Mollerussa.

Així mateix, a les 13.00 hores, la plaça de l’Ajuntament acollirà la primera nota musical de la festa, un concert de sardanes, a càrrec de la Cobla-Orquestra Maravella.

A la tarda, a les 17.30 hores, un espectacle de la companyia Circ Vintage prendrà el relleu d’aquest escenari, fent les delícies dels més petits. A les 18.00 i les 20.00 hores, l’envelat del Pavelló Pla d’Urgell acollirà el concert de l’Orquestra Maravella, i a partir de les 19.00 hores, tindrà lloc l'inici del Torneig de Pàdel al Club de Tenis Mollerussa i les pistes de pàdel de l’Espai Esport.

El vespre de divendres estarà amenitzat, a les 20.00 hores, pel concert d’Havaneres dels Pescadors de l’Escala, que actuaran al Teatre l’Amistat. A la mateixa hora, al pati de Cal Jaques, hi actuarà els Apocadixie Cotton Pickers; i a les 21.00 hores, darrere dels pavellons firals, tindrà lloc l’espectacle de foc, a càrrec de l’ARF Diables de Mollerussa.

Al llarg de les tres jornades festives tindrà lloc un taller participatiu d’art urbà a l’skatepark del municipi

El dissabte 22 de maig s’aixecarà amb el 27è Mercat de les Festes de Maig, el qual organitza la Cambra de Comerç i Mollerussa Comercial a la plaça de Manuel Bertrand. A partir de les 9.00 hores, continuarà el Torneig de Pàdel. Des de les 10.00 hores, al carrer de Belianes, els més esportistes podran gaudir del Taller de Marxa Nòrdica; i a partir d’aquella hora també començarà el 23è Torneig escola d’escacs Memorial Igor Florez.

Els amants de la música han d’assenyalar al calendari la cita Molle D.O., una trobada que oferirà el dissabte 8 hores de música en directe. Tindrà lloc a l’avinguda del Canal i comptarà amb un espai gastronòmic de Food Trucks. Així doncs, des de les 11.00 hores, i amb la darrera actuació a les 18.30 hores, hi participarà Uënsdei, Tabalats, Sonotone, Mtk, els finalistes del concurs DisCovers, Bredda i Blindpoint.  

Cartell de MolleDO

A les 12.00 hores, a la plaça de l’Ajuntament, tindrà lloc la presentació de la nova vestimenta dels ARF Diables de Mollerussa. Es tracta de la proposta guanyadora del concurs de projectes L’Espenta. I a les 13.00 hores tindrà lloc la segona sessió sardanista amb la Cobla-Orquestra Montgrins.

A les 17.00 hores, l’animació infantil de la companyia El flaviol ocuparà la plaça de l’Ajuntament, i a les 18.00 i les 20.00 hores tindran lloc les dues sessions del concert de Festa Major dels Montgrins.

Al llarg de la tarda de dissabte, el Museu de Vestits de paper i l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell obriran les portes i oferiran visites guiades per tal d’atansar les seves col·leccions i història –respectivament– als mollerussencs i mollerussenques.

A les 18.00 hores el Duo Olatua actuarà al carrer Jacint Verdaguer, i les 19.00 hores tindrà lloc la Ballada de Gegants i Gegantes a la plaça Manuel Bertrand.

A les 20.00 hores, el Teatre l’Amistat acollirà l’espectacle ‘Yo sobreviví a la EGB’, un stand-up que farà recordar al públic els anys 80 amb humor i música. Per últim, a les 21.00 hores, darrere dels pavellons firals, tindrà lloc l’espectacle de foc a càrrec de l’ARF Diables de Mollerussa.

Cartell de l'espectacle 'Yo sobreviví a la EGB'

El diumenge 23 de maig es llevarà amb les finals de les competicions esportives de Pàdel. A les 9.30 hores, l’Aula Magna de l’Institut Terres de Ponent acollirà el Torneig de Tenis Taula, i a les 10.00 hores, tindrà lloc el 40è Campionat d’Escacs per equips, la Bicicletada popular i la Master Class de Spinning.

A les 13.00 hores està previst el concert de cobla de l’Orquestra Selvatana, a la plaça de l’Ajuntament. A les 17.00 hores de tarda, el futbol prendrà el relleu a les competicions esportives de la jornada, amb el partit entre CFJ Mollerussa i FC Martinenc al Camp de Futbol Municipal.

A les 18.00 i les 20.00 hores tindrà lloc els balls de tarda de l’Orquestra Selvatana, a l’envelat, i a les 17:30 hores l’espectacle d’animació infantil ‘Súper tumàcats’, a càrrec de la companyia Els Més Tumàcats.

A les 19.30 hores arribarà el torn del concert de jazz de La Vella Dixieland, al Teatre l’Amistat; i, a les 22.00 hores i des de l’avinguda Ermengol V i plaça de l’Orfeó Renaixença, la cloenda de la Festa Major amb el gran Castell de Foc.

Cartell del concert de La Vella Dixieland

Mollerussa, amb més ganes que mai de celebrar la seva Festa Major de primavera
comentaris