17.09.2021 |
Territoris.cat

Mollerussa du a terme el primer simulacre d'emergències en els Pavellons Firals

Mossos d'Esquadra, Policia Local, Bombers, Creu Roja, Protecció Civil i Seguretat Privada han desplegat els seus efectius per col·laborar amb el personal del Patronat de Fires

Simulacre emergència Mollerussa 3
Bombwers i Creu Roja atenen a un dels ferits en el simulacre
Mollerussa du a terme el primer simulacre d'emergències en els Pavellons Firals

El Patronat de Fires de Mollerussa, ha posat en pràctica per primer cop, el protocol del Pla d'Autoprotecció (PAU), en el marc d'un simulacre d'incendi en els Pavellons Firals, que s'ha dut a terme aquest dijous, en l'exercici hi han participat dotacions dels Bombers, Mossos d'Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, i el personal de l'ens firal. Un grup d'estudiants dels instituts Mollerussa i La Salle, han actuat com a figurants, en el paper del públic implicat en el sinistre.

Imatge de l'interior dels pavellons en el simulacreEl desplegament del protocol s'ha iniciat en el moment que el personal de la fira ha detectat un incendi en la cuina del restaurant dels Pavellons, i han trucat al telèfon d'emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat, i a la Policia Local de Mollerussa. En el simulacre el personal que es trobava en l'interior del restaurant ha informat que hi havia dos ferits amb cremades intoxicació per fum, que no podien sortir de la cuina.

Simulacre emergència Mollerussa 5Davant la impossibilitat d'extingir el foc amb els mitjans propis, s'ha decidit evacuar els pavellons i la sala 2, que estava plena de visitants. Durant l'evacuació un visitant també ha patit un infart. Els vigilants de Seguretat s'han encarregat d'indicar l'accés a la zona de l'emergència a la Policia Local de Mollerussa i als Mossos d'Esquadra, i després aquests ja han pogut donar les indicacions als bombers.

En arribar al lloc, els Bombers han passat a comandar l'emergència i hi han participat amb una autobomba i un vehicle de comandament (en total 8 efectius). La seva intervenció ha consistit en fer l'extinció de l'incendi, la primera atenció sanitària i la posterior evacuació de les dues persones afectades fins a posar-les a disposició de la Creu Roja. Alhora, també han supervisat l'evacuació preventiva del centenar de persones que es trobaven dins el recinte de la Fira i han revisat la totalitat de la instal·lació per constatar que no hi quedava cap persona atrapada.

La Creu Roja ha participat en l'exercici amb 4 socorristes, un coordinador i una ambulància. Els Mossos d'Esquadra, amb una patrulla, han coordinat el grup d'ordre i, juntament amb els efectius de la Policia Local, s'han encarregat del control d'accessos i acordonar la zona. La Policia Local ha intervingut amb efectius i tres vehicles policials. Protecció Civil ha desplaçat un tècnic dels serveis territorials a Lleida fent les funcions d'observador.

Mollerussa du a terme el primer simulacre d'emergències en els Pavellons Firals
comentaris