07.12.2022 |
Territoris.cat

Mollerussa fa una crida a la vacunació de la franja d'edat entre 30 i 50 anys

Aquest dimecres hi ha una marató de vacunació sense cita prèvia als Pavellons Firals que també inclou, de les quatre a les sis de la tarda, la possibilitat que persones del sector hortofructícula es puguin vacunar amb la vacuna monodosis
Arxiu, vacunacions en el Pavelló firal de Mollerussa @MarinaPallás
Arxiu, vacunacions en el Pavelló firal de Mollerussa @MarinaPallás
Mollerussa fa una crida a la vacunació de la franja d'edat entre 30 i 50 anys

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona ha lamentat que el ritme de vacunació entre veïns de determinades franges d'edat "no és el que voldríem". Segons dades de dijous passat, entre les persones de 45 a 49 anys, hi ha una mitjana del 68,3% de veïns vacunats a la ciutat, mentre que a Catalunya, en aquesta mateixa franja, la mitjana és del 80,9%, per tant la capital del Pla d'Urgell està 12 punts per sota. Per aquest motiu l'Ajuntament de Mollerussa fa fet una crida aquest dimarts a la vacunació de les persones que tenen entre 30 i 50 anys.

L'alcalde de Mollerussa Marc SolsonaSolsona ha explicat que han fet una comparativa al conjunt de la comarca i és una situació que només té lloc a la capital. Igualment, també han fet una comparativa amb altres capitals de comarca de Ponent i tampoc es repeteix una situació igual. Hi ha un "decalatge", ha afirmat, i es desconeix si és deu a les vacances, a l'estancament o al fet que durant unes setmanes no hi va haver vacunes. Ara, aquesta situació s'està abordant a les reunions del Comitè d'Emergències municipals per veure si cal prendre alguna decisió al respecte. Pel que fa a la franja de 12 a 15 anys, Solsona ha dit que s'està anant "al ritme que toca".

Per tot plegat, l'alcalde ha recordat que aquest dimecres hi ha una marató de vacunació sense cita prèvia als Pavellons Firals que també inclou, de les quatre a les sis de la tarda, la possibilitat que persones del sector hortofructícola es puguin vacunar amb la vacuna monodosis, ja que la campanya de la fruita arranca aquests dies en aquesta zona de les comarques de Ponent. 

Mollerussa fa una crida a la vacunació de la franja d'edat entre 30 i 50 anys
comentaris