Mollerussa i el Palau d'Anglesola es queden sense aigua més de 5 hores

Establiments de Mollerussa que han tancat tot el matí
photo_camera Establiments de Mollerussa que han tancat tot el matí

Una avaria en la canonada principal d'abastament d'aigua de la Mancomunitat de Mollerussa i el Palau d'Anglesola ha deixat sense subministrament ambdós municipis, de les 5 del matí fins a les tres de la tarda.

L'empresa Sorea, que gestiona el servei, rebia els primers avisos a partir de les cinc de la matinada, i es va localitzar l'avaria en el recinte dels dipòsits de la Mancomunitat, que es troben en el camí del Salt del Durant.

Segons l'empresa, es tractava del trencament  de la canonada principal de 300 mm, que abasteix els municipis, per la qual cosa, ha estat complicat poder resoldre la incidència. Tot i que el trencament s'ha pogut reparar al voltant de les onze del matí, no s'ha pogut dotar de la pressió total a la xarxa, fins a les tres de la tarda. Així i tot en la part baixa de Mollerussa i el Palau d'Anglesola a les sis de la tarda encara no havien recuperat tota la pressió a la xarxa.

Les terrasses de Mollerussa buidesCom a conseqüència de l'avaria, establiments de restauració, i perruqueries de Mollerussa han hagut de tancar durant el matí, i a la tarda han començat a recuperar l'activitat de forma progressiva.En els edificis més antics, que compten amb dipòsit de reserva han pogut treballar algunes hores més.

L'alcalde accidental de Mollerussa, Pere Garrofé, reconeix que la xarxa d'abastament de la Mancomunitat és molt antiga, canonades de fibrociment de 300 mm que s'haurien de substituir. La Manconunitat espera trobar línies de subvenció per poder fer front a aquesta obra, segons Garrofé.

comentaris