Mollerussa inaugura dilluns la línia bus exprès.cat Lleida Cervera

La línia oferirà 14 expedicions al dia, 7 d’anada i 7 de tornada, de dilluns a divendres, amb una reducció del temps del trajecte de 10 minuts respecte a la línia convencional .

 

Imatge de l'estació d'Autobusos de Mollerussa.
photo_camera Imatge de l'estació d'Autobusos de Mollerussa.

Aquest dilluns, 1 de desembre, comença a funcionar el nou servei d’autobús d’altes prestacions entre Lleida i Cervera. Serà el primer que es posi en marxa a la demarcació de Lleida i el 15è de tot Catalunya. Tindrà 14 expedicions diàries d'anada i tornada, de dilluns a divendres feiners i comunicarà les dues capitals de comarca en poc més d’una hora. També farà parada a Mollerussa, Bellpuig i Tàrrega. Amb el bus exprés.cat hi haurà un estalvi de temps de 10 minuts respecte a la línia convencional. El corredor Lleida-Cervera té una demanda mensual de 6.700 viatgers. 

La xarxa d’altes prestacions exprés.cat s’està implantant progressivament a Catalunya des de la tardor de 2012. És una aposta decidida de la Generalitat pel bus exprés com a mode de transport públic, eficient i competitiu per connectar de manera ràpida, sostenible i econòmica els principals pols de mobilitat del territori que concentren major demanda de desplaçaments. 

A més, es reestructura el servei actual de bus entre aquestes poblacions, que continuarà funcionant i, a més, algunes expedicions s’allarguen fins a Cervera, dotant de més oferta aquest municipi.

Ja de cara al primer semestre de 2015 es durà a terme una segona fase del desplegament de la xarxa exprés.cat al territori amb la posada en servei de dues noves línies. Seran les que connectaran Lleida amb Alfarràs i Lleida amb  les Borges Blanques. D’aquesta manera, en només mig any s’hauran implantat gairebé la meitat de les línies de bus exprés previstes a tota la demarcació de Lleida. D’aquesta manera, en només mig any s’hauran implantat gairebé la meitat de les línies de bus exprés previstes a tota la demarcació de Lleida.

El nou bus exprés entre Lleida i Cervera forma part dels nous serveis de la Rodalia de Lleida, que consisteixen en un seguit d’actuacions de millora combinada de bus i tren amb la ciutat de Lleida. A més de les línies exprés.cat, la rodalia implica també la integració tarifària de tots els serveis de Regionals de l’àmbit de l’ATM de Lleida, que es farà efectiva durant el primer trimestre de 2015. Afectarà, en concret, els municipis lleidatans de l’R12, és a dir, entre Sant Guim de Freixenet i Lleida-Pirineus; i els de les línies R13-R14, des de Vinaixa fins a Lleida.

comentaris