Mollerussa supedita l'acollida de refugiats al finançament de l'Estat i la Generalitat

Els grups municipals aprovaran dijous una moció on insten a les dues administracions a definir la dotació pressupostària als municipis per decidir després l'acolliment o no i de quina manera 

 

ple ajuntament mollerussa
photo_camera Un dels plens del consistori de la capital del Pla d'Urgell

Els grups municipals a l’Ajuntament de Mollerussa (CiU, ERC, PSC i PP) tenen previst aprovar aquest dijous en sessió plenària una moció en suport a l’acollida de la població refugiada dels conflictes armats, a través de la qual s’insta tant al Govern de l’Estat com al Govern de la Generalitat a definir la dotació pressupostària i la distribució dels ajuts als municipis per tal de fer efectiva l’acollida. 

Amb l'aprovació d'aquesta moció, el consistori s'afegeix a la iniciativa de l’Associació Catalana de Municipis, de la Federació de Municipis de Catalunya i del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Segons l’alcalde, Marc Solsona, “Mollerussa vol estar a la xarxa perquè és sensible a la problemàtica” tot i que, ha manifestat que aquesta funció "no es pot fer a canvi de deixar de banda les actuals polítiques socials que està duent a terme la ciutat”. Per aquest motiu, l'alcalde s'ha referit al fet que cal que primer es defineixin els plans d’acollida i dotar-los de finançament i un cop fet aquest pas cal veure si Mollerussa pot o no acollir refugiats i de quina manera.

Llum verda a la proposta d'UGT per articular polítiques d'ocupació per a majors de 55 anys

El Ple també donarà llum verda, en principi, una altra moció, presentada pels quatre grups municipals conjuntament, en suport a una proposta de la UGT que insta a l’administració a articular polítiques d’ocupació que tinguin en especial consideració la població de més de 55 anys.

Els altres punts de l’ordre del dia, a banda de l’informe d’Alcaldia i els precs i les preguntes dels grups, són per donar compte de diferents aspectes de tràmit sobre l’estat d’execució del pressupost o el període mitjà de pagament a proveïdors, entre altres.

comentaris