29.06.2022 |
Territoris.cat

La Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola constata l'alta qualitat dels productes catalans

La mostra va organitzar un taller infantil d'elaboració de formatges, amb l'objectiu de què els més petits poguessin conèixer l'origen del producte i familiaritzar-se amb els seus sabors.

Conseller Ciuraneta Mostra Formatges Palau d'Anglesola
Conseller Ciuraneta Mostra Formatges Palau d'Anglesola
La Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola constata l'alta qualitat dels productes catalans

El conseller d’Agricultura, Jordi Ciuraneta, va aquest diumenge, la tercera edició de la Mostra de Formatges Artesans Catalans del Palau d’Anglesola. Ciuraneta va destacar la gran proliferació de les formatgeries artesanals arreu del territori català i va assegurar que els binomis, territori, alimentació i tradició i innovació, garanteixen l'alt nivell qualitatiu de les produccions.

Conseller Ciuraneta Mostra Formatges Palau d'Anglesola 1Ciuraneta va destacar alhora la gran varietat de formatges existents al país, amb molts matisos i de tots colors, com el d’aquí, el formatge de Palau d’Anglesola. Amb personalitat i autenticitat, impossibles d’imitar, i que fan d’aquest territori punt de trobada dels amants del formatge.

El conseller també va remarcar la importància d’aquesta producció i venda de proximitat, si bé quedaria més pendent la distribució, i la importància també de la promoció i d’ajudar a la comercialització: D’aquí la importància de fires com les d’avui, la qual, a més de valorar el vostre formatge, també apropa els formatgers al Pla de Lleida.

Com en edicions anteriors, la mostra va dedicar el dissabte a les jornades tècniques, en les que tècnics i especialistes com Martí Vicente i Robert Camps de Formatges Camps van exposar les singularitats dels formatges de la denominació catalana, es van dur a terme tallers pràctics, i el sopar temàtic que va conduir el cuiner Albert Marimon del restaurant La Cava de Tàrrega.

El públic s'interessa en les noves varietats de formatge artesà Mostra de Formatges del palauEl diumenge, una desena de formatgers artesans, van mostrar els seus productes, en el pavelló poliesportiu, en el que també es van dur a terme tastos guiats de formatges cremosos maridats amb cervesa artesana Matoll, així com tallers per a infants, amb l'objectiu que la quitxalla elaborés els seus formatges i aprecies les qualitats i gust.

El Restaurant La Boscana, va tornar a ser col·laborador de la mostra, amb un taller de cuina, i durant tot el dia, el públic va poder tastar les diferents varietats de formatge que s'elaboren a Catalunya.

Segons el coordinador de la mostra, el formatger local Robert Camps, els expositors es mantenen i el públic ha sigut fidel a la cita gastronòmica del Palau, ja que al territori el consum de formatge està molt arrelat, i les varietats que es produeixen són duna gran qualitat.

La Mostra de Formatges Artesans del Palau d'Anglesola constata l'alta qualitat dels productes catalans
comentaris