19.10.2021 |

Nou acte de vandalisme massiu al Palau d’Anglesola

Segons fons de l’Ajuntament es podria tractar d’un grup de persones d fora del municipi que es desplacen per la proximitat de l’autovia, i la rapidesa amb què poden actuar

Vandalisme als murals del Palau d'Anglesola @AjPalau
Vandalisme als murals del Palau d'Anglesola @AjPalau
Nou acte de vandalisme massiu al Palau d’Anglesola

El municipi del Palau d’Anglesola va patir un nou acte de vandalisme la matinada del dimarts, uns desconeguts es van dedicar a malmetre tots els murals que s’havien pintat en el municipi del Pla d’Urgell en els darrers mesos, amb diferents temàtiques. Alguns dels murals i pintades reivindicatives que hi havia per les parets del poble ja havien sigut sabotejades en diferents ocasions. Cal recordar que durant les reivindicacions dels presos polítics, també uns desconeguts es van dedicar a arrencar llaços, estelades i tot el que feia referència al procés.

Vandalisme als murals del Palau d'Anglesola @AjPalauEl passat 24 de juliol l’Ajuntament  va organitzar una jornada popular en la qual es van restaurar alguns murals i se’n van realitzar de nous, tots ells han quedat totalment malmesos, amb pintura de colors, i en algun dels murs hi van pintar al·legories espanyoles.

L’alcalde del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells ha mostrat la seva indignació, perquè els actes han estat reiteratius i ja no sabem que fer, s’ha denunciat el cas novament als Mossos i obriran investigació. Balcells ha afegit que els Mossos creuen que es tracta de gent de fora vila, que aprofiten la proximitat de l’autovia per actuar amb agilitat i perpetrar els actes de vandalisme en municipis pròxims.

Vandalisme als murals del Palau d'Anglesola @AjPalauBalcells ha assegurat que els palauencs i palauenques refaran els treballs, demostrant que es tracta d’una voluntat col·lectiva, perquè alguns dels treballs s’havien dut a terme a petició dels propietaris de les parets, per la qual cosa els delinqüents han actuat en propietats privades. El consistori espera poder organitzar pròximament una nova jornada de pintura, per refer les malmeses, si escau incorporar-ne de noves.

Nou acte de vandalisme massiu al Palau d’Anglesola
comentaris