28.10.2021 |

El Palau d'Anglesola es converteix en prescriptor de qualitat dels formatges artesans

Es va lliurar el guardó de Formatger d’Honor que reconeix la implicació d’un professional de la restauració que treballa amb formatges artesans, enguany va recaure en el Restaurant Fogot del xef Bryaan Suarez
Els visitants van poder comprar els formatges de les parades @AjPalau
Els visitants van poder comprar els formatges de les parades @AjPalau
El Palau d'Anglesola es converteix en prescriptor de qualitat dels formatges artesans

Un any més el Palau d'Anglesola, de la mà de Robert Camps va reunir una bona mostra dels formatges artesans de Ponent, i també alguns de la resta del país. Una convocatòria, que malgrat l'atapeïda agenda del passat cap de setmana no va impedir que al voltant d'un miler de visitants participessin en les activitats que s'hi van organitzar.

La setena edició de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent arrencava el dissabte amb el sopar temàtic que es va dur a terme en l'edifici modernista de la Cooperativa de Sant Roc. Una proposta gastronòmica amb la base dels formatges preparats pel xef local Agustí Foguet (Catering A’Gust), que es va maridar amb les propostes del dissenyador mollerussenc Josep Rosell Santularia

Robert Camps i Xavier Ayala en el tasts de formatgesUna dotzena de formatges del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues, el Segrià, la Segarra, i els convidats del Bages i Osona van presentar els seus productes, participant en els tastos que es van dur a terme al llarg de la mostra. Va ser el mateix públic assistent el que va valorar els productes presents en el certamen, participant en un tast que va designar els formatges de Cal Quitèria, d’Almacelles, com els millors de la mostra, i en segon lloc els de la formatgeria Veciana, de Segur (Alta Segarra)

Ceràmica en la mostra de Formatges del palauTambé es va lliurar el guardó de Formatger d’Honor que reconeix la implicació d’un professional de la restauració que treballa amb formatges artesans, enguany va recaure en el Restaurant Fogot del xef Bryaan Suarez. El guardonat de la passada edició, el xef Joël Castanyé, del restaurant la Boscana-Resquitx, va ser l'encarregat de lliurar el premi. 

Tant des de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola com des de l'organització fan un balanç positiu de la Mostra de Formatges Artesans de Ponent, destacant que un any més el Palau s’implica amb el sector formatger perquè creu amb el producte local, artesà i de qualitat fet a Ponent. Asseguren que el certamen fomenta sinergies entre el producte protagonista amb l’art, la música, la moda, la gastronomia… i també la implicació del públic jove. Així mateix, des de l’Ajuntament del Palau d’Anglesola, reconeixen el suport d’ACREFA i de Supermercats Plusfresc que, juntament amb la Diputació de Lleida, fan possible la mostra de productors artesans.

Formatgeries Assistents

Aubagueta. Biosca (Segarra)

Formatges Veciana. Segur "Veciana" (Alta Segarra)

Nadal. Tàrrega (Urgell)

Monber. Agramunt (Urgell)

Montllobé. Aitona (Segrià)

Cal Quitèria. Almacelles (Segrià)

La Lleteria. Juneda (les Garrigues)

Formatges Camps. El Palau d'Anglesola (Pla d'Urgell)

Formatgeries convidades:

Cal Pujolet. Marganell (Bages)

Làctics Ubach. Santa Eugènia de Berga (Osona)

El Palau d'Anglesola es converteix en prescriptor de qualitat dels formatges artesans
comentaris