Presenten una novel·la basada en el segrest a l’Afganistan de la mollerussenca Anna Lloret

Lloret va ser un dels 178 passatgers que viatjaven a l'avió d’Indian Airlines amb destinació Nova Delhi raptat la nit de Nadal de 1999

presentació llibre Anna Lloret inteior
photo_camera Moment de l'acte al Centre Cultural de Mollerussa

El Centre Cultural va acollir dimecres la presentació del llibre Dues Cicatrius, una novel·la de l’escriptor i periodista, Ferran Grau, basada en el segrest que va partir a l’Afganistan la nit de Nadal de 1999 la mollerussenca Anna Lloret quan viatjava en un avió d’Indian Airlines amb destinació Nova Delhi amb 178 passatgers a bord. L’acte, que va congregar un nombrós públic, va comptar amb la presència de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, que va destacar que el fet de relatar aquesta història i exposar-se públicament “és difícil i valent”.

Titulat 'Dues Cicatrius', l'obra està escrita pel periodista Ferran Grau

Per la seva part, Lloret va confessar que la publicació del llibre ha estat una “experiència endreçadora” que li ha servit per tancar el cercle i ha explicat que els fets que va viure no li produeixen cap emoció que la trasbalsi sinó que va aprendre a col·locar el que va viure en el lloc que li correspon per poder tirar endavant. Així mateix, va aprofitar l’acte per agrair les mostres de suport de la ciutadania de Mollerussa durant els 8 dies que va durar el segrest i de les quals es va assabentar quan va ser alliberada.

Per la seva banda, l'autor va indicar que el llibre posa sobre la taula el fet que li va permetre descobrir que els 178 passatgers segrestats a l’avió van poder sortir a canvi de la llibertat, entre altres, de tres terroristes que posteriorment van provocar moltes morts, algunes de molt conegudes, en nom del jihadisme. En aquest sentit, segons Grau, es pot dir que la història que novel·la és el preludi dels fets que van ocórrer dos anys després l’11 de setembre del 2001 als Estats Units.

comentaris