16.10.2021 |

El president Aragonés assegura que es reuninirà amb el president Sanchez aquest mes

Cal obrir una etapa de negociació amb el govern espanyol però ha admès que la solució al conflicte català requerirà temps i molt esforç, no ho arreglarem en dos dies, ho sabem
El president Pere Aragonés visita l'Estany d'Ivars i Vila-sana @JosepA.Pérez
El president Pere Aragonés visita l'Estany d'Ivars i Vila-sana @JosepA.Pérez
El president Aragonés assegura que es reuninirà amb el president Sanchez aquest mes

El president  de la Generalitat Pere Aragonés ha assegurat que la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez, serà a priori aquest juny a la Moncloa de forma ormal i presencial, i que la Generalitat hi portarà una proposta molt clara basada en l'autodeterminació i l'amnistia.

El president Pere Aragonés visita l'Estany d'Ivars i Vila-sana @JosepA.PérezAragonés ha fet aquestes declaracions en el marc de la visita que ha dut a terme aquest dissabte a l'Estany d'Ivars i Vila-sana, commemorant el Dia Internacional del Medi Ambient. Al president l'han acompanyat el presidents de la Diputació de Lleida, i del Consell Comarcal del Pla d'Urgell Joan Talarn i Rafel Panadés respectivament, i el alcaldes de Vila-sana, Joan Sangrà i d'Ivars d'Urgell Joan Carles Sánchez.

Pere Aragonès, ha defensat aquest dissabte que cal "obrir una etapa de negociació" amb el govern espanyol però ha admès que la solució al conflicte català requerirà temps i "molt esforç". "No ho arreglarem en dos dies, ho sabem", ha dit Aragonès en una compareixença des de l'Estany d'Ivars. Aragonès Aragonès ha remarcat que aquesta proposta genera un "ampli consens" entre la ciutadania catalana.

Tant el seu Govern com el de Pedro Sánchez tenen molt clar les posicions de les dues parts, i ha insistit que ell anirà a les reunions amb tota la fermesa per demanar un referèndum i la llibertat de presos i exiliats

El president Pere Aragonés visita l'Estany d'Ivars i Vila-sana @JosepA.PérezAragonès ha reiterat que si bé no s'oposarà als indults, perquè podrien alleugerir el dolors dels presos, la solució que vol és l'amnistia.

D'altra banda, Aragonès ha reiterat que el govern espanyol hauria d'escoltar els dictàmens i posicionaments internacionals coneguts aquesta setmana, com l'informe del comitè d'Afers Legals del Consell d'Europa, que exigeix la llibertat de presos i el retorn dels exiliats.

Elpresident ha visitat el Centre d'Interpretació de Cal Sinén, i ha fet un recorregut pels camins de marge del parc natural del Pla d'Urgell, amb les explicacions dels tècnics Eva Reñé, Toni Costa, i Eduart Ribes.  

El president Aragonés assegura que es reuninirà amb el president Sanchez aquest mes
comentaris