06.05.2021 |

La recerca d'ingressos obliga a l'Ajuntament de Mollerussa a vendre patrimoni

Aquesta operació s'afegeix als 486.000 euros que el consistori preveu aconseguir amb l'increment del 12,5% l'IBI que s'ha aplicat als rebuts dels ciutadans

Les parcel·les al carrer Golmés de Mollerussa @territoriscat
Les parcel·les al carrer Golmés de Mollerussa @territoriscat
La recerca d'ingressos obliga a l'Ajuntament de Mollerussa a vendre patrimoni

L'Ajuntament de Mollerussa planteja una nova operació per intentar revertir la dramàtica situació de les arques municipals venent quatre parcel·les dues situades a la carretera de Torregrossa, i dues al carrer de Golmés, propietats valorades en 342.000 euros. Aquesta operació s'afegeix als 486.000 euros que el consistori preveu aconseguir amb l'increment del 12,5% l'IBI que s'ha aplicat als rebuts dels ciutadans. Estratègies amb les quals la capital del Pla d'Urgell preveu poder fer front al pagament de proveïdors i creditors, que tenen pendents el cobrament de factures per valor de més de 2,4 milions d'euros - segons les xifres d'intervenció a data del 31 de desembre del 2019-.

Marc Solsona mostra les parcel·les al carrer GolmésEn el darrer Ple del 29 d'octubre, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona explicava que les finques estan situades en una zona d'expansió de la ciutat, i la venda es farà per parcel·les individuals, que reportaran nous ingressos a les arques municipals.

Els grups municipals d'ERC i el PSC, i PPC fa temps que reclamen a l'equip de govern que prengui mesures urgents per afrontar la situació econòmica, i han ofert la seva col·laboració per buscar fórmules que millorin les finances. Però tant Engelbert Montalà, portaveu d'ERC, com Joel Bastons del PSC, i Joan Simeón del PPC han mostrat el seu malestar pel silenci i l'opacitat de l'executiu local, en vers les finances locals.

Les parcel·les al carrer Golmés de Mollerussa @googlemapsEl malestar opositor es va veure agreujat amb la decisió d'incrementar els preus de l'IBI i el servei de recollida de brossa, un 12,5% i 6,8% respectivament, que Marc Solsona va atribuir a la disminució d'ingressos i la impossibilitat d'accedir a crèdits. Els grups locals consideren que és inacceptable incrementar la fiscalitat als ciutadans, davant de l'escenari de crisi en la qual estan immersos, i el que cal és trobar un pla d'acció conjunt amb diàleg i col·laboració.

La recerca d'ingressos obliga a l'Ajuntament de Mollerussa a vendre patrimoni
comentaris