19.01.2022 |
Territoris.cat

La Salle Mollerussa activa un projecte pioner a l’estat per a l’extracció de víctimes

El projecte, anomenat Taller d’Extracció Sanitària en Accidents de Trànsit, ha estat pensat per donar formació als alumnes del Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries, i fins i tot a cossos de seguretat com Bombers, SEM, Protecció Civil i Policia
La Salle Mollerussa - Emergències Sanitàries 1
Els alumnes en una de les pràctiques del taller.
La Salle Mollerussa activa un projecte pioner a l’estat per a l’extracció de víctimes

El centre educatiu La Salle Mollerussa ha estrenat una nova aula dedicada a la formació sanitària per situacions complexes, com són els accidents de trànsit. Una inversió i un projecte docent que té l'objectiu que els alumnes d’aquest cicle formatiu puguin adquirir coneixements i habilitats en l’atenció sanitària especial en situacions d’emergència, com l’assistència vital i el maneig del pacient traumàtic en un espai confinat.

La Salle Mollerussa - Emergències Sanitàries 2Els alumnes en una de les pràctiques del taller.

El projecte, anomenat Taller d’Extracció Sanitària en Accidents de Trànsit, ha estat pensat per donar formació als alumnes del Grau Mitjà d’Emergències Sanitàries, i fins i tot a cossos de seguretat com Bombers, SEM, Protecció Civil i Policia.

La Salle Mollerussa espera presentar el projecte als cossos de seguretat, als estaments educatius i a les autoritats de la ciutat quan la situació ho permeti

Els alumnes, de forma gradual, van adquirint la metodologia de treball necessària per intervenir en aquest tipus d’escenaris, i coneixen el treball d’altres cossos d’emergències, una cosa molt important.
Aquesta formació se centra en tres àrees diferents: la primera àrea és la valoració de la seguretat de l’escenari de treball, tenint en compte la biomecànica de l’accident; la segona àrea consta de la valoració sanitària inicial de l’accidentat politraumatitzat; i finalment, la tercera àrea tracta de l’extracció reglada de l’accident.

Bolcat LateralAquest nou taller d’extracció ha estat construït per Tallers Sandoval-Martínez i dissenyat per Enginyeria DISEMA, sota la supervisió de La Salle Mollerussa i dels professors de Formació Professional que han aportat les idees del projecte.

El taller permet entrenar tècniques més complexes d’extracció sanitària, com són els bolcats totals de l’accidentat penjant del cinturó de seguretat, així com els bolcats laterals

L’escenari de l’accident de trànsit en els centres educatius és complex d’entrenar, però amb aquest taller d’extraccions l’alumne podrà sortir molt ben preparat en aquest matèria per entrar al món laboral. 
Aquest nou espai situa novament La Salle Mollerussa al capdavant dels centres amb projectes estatals i autonòmics de Formació Professional innovadors i emprenedors. 

La Salle Mollerussa activa un projecte pioner a l’estat per a l’extracció de víctimes
comentaris