El certamen lliurarà un premi de 5.000€ pel text teatral guanyador per a espectacles de petit format

Saó de Ponent, al costat del teatre en l'any més difícil per la cultura

L'obra Desgana de Roger Pou, cicle Saó de Ponent @territoriscat
photo_camera L'obra Desgana de Roger Pou, del cicle Saó de Ponent 2018.

L’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs ha estat l’escenari, aquest dimarts, de la presentació de la cinquena convocatòria del Premi Saó de Ponent de textos teatrals per a espectacles de petit format.
L’acte ha comptat amb la participació del director de l’IEI, Joan Josep Ardanuy, del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Joan Ramon Domingo; de Jaume Jovells, membre del jurat Premi Saló de Ponent, i de Francesc Pla, membre de Saó de Ponent, entitat que organitza aquest certamen literari amb el suport del consistori, de la Diputació de Lleida i de l’IEI.

Presentació premi Saó de Ponent - Institut d'Estudis IlerdencsPresentació de la cinquena convocatòria del Premi Saó de Ponent a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs - Foto: Institut d'Estudis Ilerdencs


Ardanuy ha assegurat que és un orgull per a l’IEI poder acollir actes, activitats culturals o presentacions com la que té lloc avui, que “ja en si és una proposta molt singular i diferent a totes”. Venim d’uns mesos molt durs, “on hem vist com han caigut activitats que estaven molt consolidades, com les companyies han hagut de fer equilibris per reinventar-se i canviar formats i moure calendaris i tot, per mantenir la cultura al carrer, en definitiva, per no rendir-se”, ha assegurat Ardanuy. Per això, per a l’IEI “cada acte que fem és un triomf sobre la Covid”, ha explicat. Per acabar, Ardanuy ha reiterat que “és un orgull poder seguir fent coses presencials o virtuals, però sense permetre que ens paralitzin”.

Saó de Ponent és un projecte que té com a finalitat aglutinar esforços de particulars, administracions i professionals per tal de promocionar la producció cultural lligada a Mollerussa i, per extensió, al territori de Ponent

El premi tindrà una dotació de 5.000 euros, i l’obra guanyadora serà editada per Pagès Editors dins la col·lecció Teatre de Butxaca. Com és habitual, el concurs està obert a peces dramàtiques inèdites, escrites en llengua catalana i de temàtica lliure, amb un màxim de quatre actors o actrius. Els originals es podran presentar fins el 15 de febrer de 2021, i el jurat estarà format per la llibretera Núria Dalmases, el crític teatral Francesc Foguet, el director de teatre Jaume Jovells i els filòlegs Anton Not i Alba Pla.

comentaris