07.05.2021 |
Territoris.cat

Una setantena de parades participaran diumenge en la 12a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella

Mostra Oficis Fondarella
Imatge de la mostra de l'any passat
Una setantena de parades participaran diumenge en la 12a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella

El municipi de Fondarella retrocedirà en el temps un any més per recuperar els oficis antics i artesans en una jornada festiva que se celebrarà el pròxim diumenge, 4 de juny.

La Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella permet als visitants comprovar de primera mà com eren alguns dels oficis més representatius de l’entorn rural com el cabassaire, la teixidora, el forjador de ferro, el bufador de vidre, la joiera artesana, l’artesà d'instruments, el canyissaire, el terrissaire, l’espardenyer, l’esclopaire, el toneler, el picapedrer, el falconer o el matalasser, que s’incorpora com a novetat aquest any. fondarella texte

El president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha presentat aquest dimecres la 12a edició d'aquesta mostra, acompanyat dels regidors del consistori. El certamen comptarà amb una setantena de parades en total, amb unes quaranta parades de venda directa de productes de proximitat i una trentena d’oficis antics.

Veïns i entitats del municipi es bolquen en l’organització d’aquest certamen que recupera alguns dels oficis més representatius de l’entorn rural

Reñé, ha explicat que la voluntat és la de “recuperar i fer valdre aquests oficis antics perquè es puguin conèixer i que els més joves puguin reconèixer allò que no fa tants anys va formar part de la manera de viure de les persones del poble”.

Així mateix, ha destacat la gran implicació dels veïns i les diverses entitats del municipi en l’organització de la mostra. L’Associació de Gent Gran, l’AMPA Minyons d’Urgell i l’Associació de Dones es bolquen amb diferents activitats paral·leles que inclouen la demostració de l’elaboració d’orelletes o caliquenyes i la tècnica per embalar alfals utilitzant una premsa manual. Els mateixos veïns també elaboren durant l'any ratafia, sabons artesanals, llonganissa de tupina i orelletes, que vendran aquest dia.

La Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella ofereix una àmplia varietat d'activitats culturals, gastronòmiques i de lleure, així com diferents tallers per treballar la terrissa o la fusta, elaborar penjolls i fomentar el reciclatge. Aquest certamen, organitzat per l’Ajuntament de Fondarella, compta amb la col·laboració de Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Una setantena de parades participaran diumenge en la 12a Mostra d’Oficis i Artesania de Fondarella
comentaris