Solsona, en resposta al PSC: "Som el municipi amb més efectius després de Lleida"

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, respon a l'acusació del PSC negant que hi hagi dèficit d'agents al municipi i assenyala que hi ha la intenció de generar una "alarma" innecessària

Agents de la Policia Local de Mollerussa
photo_camera Agents de la Policia Local de Mollerussa

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, nega que hi hagi dèficit d'agents al municipi i assenyala que hi ha la intenció de generar una "alarma" innecessària, en resposta a l'acusació del PSC, que la setmana passada assegurava que ara Mollerussa disposa de menys de la meitat d'efectius del que pertocaria.

Durant el ple del passat dijous, el grup socialista havia denunciat que a Mollerussa s'havia "generat un dèficil pel que fa al nombre d'angets de la Policia Local a la ciutat". El portaveu del Grup Municipal, Joel Bastons, afirma que “per ràtio d’habitants, a Mollerussa li correspondria comptar amb un total de 29 agents. Ara mateix, però, són 21 i, ara com ara si tenim en compte les baixes, a la ciutat es disposa només de 13 efectius, menys de la meitat del que pertocaria”.

En aquest sentit, durant la roda de premsa d'aquest dimarts, l'alcalde va assegurar que a Mollerussa "es compleix el servei les 24 hores" malgrat pugui haver baixes puntuals, i va exposar algunes dades per comparar la ràtio amb altres municipis, alguns majors, situant Mollerussa com el municipi amb més efectius en plantilla de tota la demarcació, després de Lleida capital.

A tall d'exemple, Tàrrega i Cervera disposen ara mateix de 18 i 8 efectius en plantilla, respectivament, mentre que les Borges en té 9 i Balaguer 17, la qual cosa situa Mollerussa en el segon municipi de la demarcació amb més efectius en plantilla, després de Lleida capital, malgrat no ser el segon amb més habitants

Davant les preguntes de la premsa amb relació a les declaracions del PSC, Solsona va assenyalar que, el fet que puntualment es disposi de menys efectius no treu que es doni "cobertura les 24 hores de servei, encara que això estressi una mica la plantilla", en el cas que hi hagi baixes eventuals. L'alcalde va negar la necessitat de generar "cap mena d'alarma" innnecessària, sobretot tenint en compte que "cada dia no surten les 21 persones a treballar, de la mateixa manera que tampoc no en surten 14", de manera que basar l'acusació en aquestes dades "té una intencionalitat negativa". "El que cal tenir en compte és si pots cobrir els serveis amb els efectius que tens, i la respota és que sí", indica. 

 

Cap a la trentena d'efectius

Pel que fa al nombre d'efectius total, Solsona va indicar que s'ha fet una previsió de quants se'n necessiten i ha afirmat que ja s'ha llançat una oferta de reposicions per arribar en un futur a la xifra de 28 o 29"Ara tenim una plantilla de Policia Local de 21 efectius. Quan vam fer l'aprovació del catàleg de personal, vam projectar arribar en un futur a 28 o 29. Lògicament, de vegades hi ha baixes, incidències, persones que canvien de cos... I com que aquests són cossos especials i molt articulats, la reposició, lògicament, no és automàtica. En qualsevol cas, nosaltres, amb la previsió que tenim sabent el nombre d'agents que no continuaran perquè canvien de feina, o de cos o bé perquè es jubilen, ja hem fet una oferta de reposicions perquè puguin venir policies formats d'altres llocs a treballar a Mollerussa".

Així mateix, Solsona es va referir als episodis de robatoris a l'interior d'alguns domicilis del passat mes de desembre i gener (en què se'n van produir tres i quatre, respectivament), indicant que no cal generar cap més alarma de les que haguessin pogut generar aquests, que formarien part d'una "onada" puntual que estaria "controlada" ja que Policia Local i Mossos d'Esquadra ja s'han coordinat i s'han activat tots els controls de patrullatge i seguiment. En aquest sentit, l'alcalde va recordar que en un dels dos punts on van tenir lloc els robatoris s'havia reforçat la il·luminació de la urbanització, precisament, just abans que passessin els fets, per la qual cosa recorda que, de vegades, "no tot són mesures dissuassòries".

comentaris