El sommelier Xavier Ayala porta els esmorzars amb tast al seu restaurant Lo Bistró

El Celler Marco Abella va maridar alguns dels seus millors caldos amb les tapes elaborades per Gemma Pons per aquesta ocasió

Esmorzars amb Tast de Xavier Ayala al restaurant Lo Bistró @JosepAPérez 1
photo_camera Esmorzars amb Tast de Xavier Ayala al restaurant Lo Bistró @JosepAPérez

El reconegut sommelier Xavier Ayala – Can Roca, La Boscana, Casa Irene d’Arties, Moo del hotel Omm- ha descarregat tot el seu mestratge en el projecte personal, el restaurant Lo Bistró de Mollerussa, la seva ciutat natal. Per tal de divulgar aquest projecte enogastronómic, Ayala organitza esmorzars amb tast, una iniciativa que pretén atreure els amants dels vins, així com a tots aquells que en vulguin aprendre una mica més.

Esmorzars amb Tast de Xavier Ayala al restaurant Lo Bistró @JosepAPérezAquests tastos es mariden acompanyats d’un esmorzar amb tapes d’autor que genera en els fogons de Lo Bistró la seva companya Gemma Pons. Un maridatge que no decep al públic selecte que pot aconseguir les places limitades d’aquests originals esmorzars.

El passat dissabte, Joan Ayra va ser l’encarregat de presentar els vins del celler Marco Abella de Porrera, vins de les DO Priorat i Terra Alta, que elaboren al voltant de 100.000 ampolles de cada anyada, de les quals unes 20.000 s’exporten a la Xina. Vins treballats amb varietats garnatxes, carinyenes, picapoll, cabernet sauvignon, macabeu, viognier o Pedro Ximenes,  fermentats en tines de formigó.

Segons Ayra, des de l’any 2014 en què el Clos Abella negre de la collita 2009 va obtenir la distinció de millor vi negra del món, en el certamen Wine in China Magazine, s’ha incrementat considerablement la demanda en el país asiàtic.

Esmorzars amb Tast de Xavier Ayala al restaurant Lo Bistró @JosepAPérez 2Els vins, Olbieta, Clos Abella, Laidana, entre altres van combinar perfectament amb les carxofes, la coca amb sardina i pebrot escalivat, la cassoleta de pops o la truita amb pernil i alfàbrega, i l’excel·lent pastís de formatge per posar el toc dolç a l’esmorzar.  

Els vins del celler Marco Abella, també es distingeixen per al disseny de les seves etiquetes, realitzat pel pintor, Josep Guinovart i per la il·lustradora Pilarín Ballés als qui els uneix una gran amistat amb la família Marco Abella.

Comentaris