07.07.2020 |
Territoris.cat

El jurat del Premi de Novel·la Breu ha atorgat l'accèssit a l'autora mollerussenca Helena Rufat

Jaume Aubanell guanya el Premi de Novel·la Breu Mollerussa
Jaume Aubanell guanya el Premi de Novel·la Breu Mollerussa
El jurat del Premi de Novel·la Breu ha atorgat l'accèssit a l'autora mollerussenca Helena Rufat

El barceloní especialista en màrqueting Jaume Aubanell, ha resultat guanyador del trentè Premi de Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa amb La coquessa, una obra en la qual relaciona la complexitat de la cuina amb la complexitat de relacions humanes. El domini de la tècnica narrativa i la construcció dels personatges han decantat la tria del jurat, que en paraules del seu president, l'escriptor Josep Borrell, ha tingut una elecció difícil per la bona qualitat del conjunt d'obres presentades en aquesta edició.

En la seva faceta literària ha publicat un parell de contes i, a banda de l'obra guanyadora, n'ha acabada una altra que té guardada al calaix, esperant el seu moment.

Lliurament del Premi de Novel·la Breeu Ciutat de Mollerussa 1El guanyador dels 5.000 euros amb què està dotat aquest premi que concedeix l'Ajuntament de Mollerussa i al qual han concursat 46 originals, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Humanitats i treballa com a consultor de màrqueting. Ha fet diversos cursos de cuina professional a l'Escola d'Hostaleria Hofmann de Barcelona i compta amb un Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra. Actualment està treballant també amb un recull de contes que tenen també com a fil conductor el menjar i el seu significat en les nostres vides.

El veredicte es va donar a conèixer aquest divendres en l'acte literari que va tenir lloc al Teatre L'Amistat, conduït per l'escriptor i comunicador Màrius Serra, i amenitzat per la música del conjunt instrumental &The Band, l'orquestra d'adults de l'Escola Municipal de Música

FERRETERIA-BARO-MARÇ2018Pel que fa a l'accèssit, dotat amb 1.000 euros, el jurat ha decidit enguany lliurar-lo a l'autora local Helena Rufat per l'obra Tardes de bar, la segona novel·la d'aquesta professora de Llengua Catalana i Literatura a l'Institut Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell en la qual dibuixa una heroïna que busca trobar-se a si mateixa per aconseguir la felicitat i en la que hi ha un gran treball d'aprofundiment psicològic, segons Borrell.

A banda del president Josep Borrell, el jurat està format pels escriptors Pep Coll, Albert Vilaró i Llúcia Ramis així com la directora de la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, Diana Solé. Cal recordar també que l'obra guanyadora d'aquest premi serà publicada en la seva primera edició per Pagès Editors.

El jurat del Premi de Novel·la Breu ha atorgat l'accèssit a l'autora mollerussenca Helena Rufat
comentaris