25.01.2021 |
Territoris.cat

A Vilanova de Bellpuig es presenta la primera candidatura alternativa en 8 anys

Els membres de la llista Endavant Vilanova
Els membres de la llista Endavant Vilanova
A Vilanova de Bellpuig es presenta la primera candidatura alternativa en 8 anys

Al municipi de Vilanova de Bellpuig es presenta una candidatura alternativa a l'hegemonia al capdavant de l'Ajuntament, de les diferents derivacions de Convergència i Unió. L'única llista que ha tingut el municipi del Pla d'Urgell en els darrers vuit anys... Fins ara.

Es tracta d'una llista totalment independent de qualsevol partit polític, que sota el nom Endavant Vilanova (EV), té la voluntat d'activar i donar un nou impuls a tots els sectors del poble.

La llista l'encapçala Enginyera Tècnica Agrícola de 43 anys, Dolors Pascual, a qui el grup reconeix la dedicació per conformar una llista plural i dinàmica, de persones amb edats compreses entre els 24 i 75 anys, amb paritat entre dones i homes, provinents de diferents àmbits professionals i totes elles amb vincles, passats o presents, amb el teixit associatiu del poble.

Entre les seves propostes, hi ha les de crear un Casal d'Entitats i de Jovent de Vilanova, a més de dissenyar un Pla Local de joventut participatiu; urbanitzar, reordenar i millorar terreny per habitatge, zona industrial i zona esportiva i innovar en els actes culturals i festius.

Amb la voluntat de fer-se ressò inquietuds i mancances col·lectives i individuals, la formació va organitzar la campanya PARLEM, una trobada/col·loqui oberta a tothom, per recollir idees i necessitats i exposar les seves propostes sobre els temes més importants, d'acord amb la manera com tenen previst treballar:

Així és com es volen articular les accions de govern: fomentant comissions de treball i espais accessibles a tothom, escoltant i atenent a la ciutadania, recolzant les iniciatives i activitats de les entitats

Aquestes trobades, on es tractaven els temes principals que afecten el municipi, van desenvolupar-se en diverses ocasions al llarg de les últimes setmanes abans del seu míting final, que va tenir lloc el dijous 23 de maig, amb un públic nombrós que hauria anat creixent al llarg de les trobades. Una jornada on es respirava entusiasme i alhora inquietud, en línia amb una incertitud generalitzada en relació al ja a tocar 26-M sobre el que, ara per ara, no hi ha res escrit.

A Vilanova de Bellpuig es presenta la primera candidatura alternativa en 8 anys
comentaris