El Pla d'Actuació Municipal de Lleida inclou 231 actuacions per transformar la ciutat en els pròxims anys

Preveu millores al Centre Històric, la Mariola, el Clot, Magraners i la Rambla Ferran o l'ampliació dels Camps Elisis
La presentació del PAM a la Paeria de Lleida - Foto: Ajuntament de Lleida
photo_camera La presentació del PAM a la Paeria de Lleida - Foto: Ajuntament de Lleida

L'equip de govern de la Paeria de Lleida ha presentat aquest dimecres el Pla d'Acció Municipal (PAM), que contempla 231 actuacions a executar amb l'objectiu de transformar la ciutat des d'ara fins a l'any 2030. L'alcalde Fèlix Larrosa ha destacat com a projecte prioritari la iniciativa 'Barris Vius', que ha de servir per millorar zones com el Centre Històric, la Mariola, el Clot i Magraners. També es treballarà per transformar la Rambla Ferran, per ampliar els Camps Elisis, pel desenvolupament de la zona industrial o en el projecte de platges a la llera del riu Segre, entre altres. "Això no és una declaració d'intencions, això és un compromís", ha afirmat Larrosa.

Cadascun dels barris objecte d'actuació tindrà un tracte diferenciat per afrontar les seves problemàtiques i disposaran d'una nova figura com els connectors comunitaris, amb l'objectiu d'impulsar la dynamització social i el treball transversal amb totes les regidories. En el cas del Centre Històric es farà, a més, una aposta especial com a districte jove de la ciutat.

"Hem pensat que el barri més antic de la ciutat ha de ser el més innovador i on passin coses", ha apuntat l'alcalde. Per aconseguir aquesta fita es disposarà de recursos com el Pla Especial del Centre Històric, la incubadora de projectes 'la Fàbrica', així com altres iniciatives que fomentin les oportunitats per als joves i l'emancipació juvenil.

Entre les propostes principals del projecte hi ha també la redacció del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). En aquest sentit, es treballarà per transformar la Rambla Ferran en una nova àrea d'atracció econòmica, per ampliar els Camps Elisis i per impulsar el projecte de platges de la ciutat a la llera del riu Segre, entre altres.

El consistori es compromet a fer també una administració més pròxima a la ciutadania, avançant en la digitalització i reduint la burocràcia per facilitar el dia a dia a la ciutadania. Alhora es vol implementar el model de proximitat de la Guàrdia Urbana, mentre es consolida la Divisió de l'Horta i el Medi Ambient. Tot plegat, amb la perspectiva de gènere com un element transversal a totes les polítiques.

"Això no és una declaració d'intencions, això és un compromís. Tots els mecanismes municipals, siguin els econòmics o dels recursos humans, totes aquelles actuacions i decisions que faci el govern municipal aniran en direcció de fer del PAM un document real", ha afirmat el paer en cap.

En aquest procés, el consistori, ha afegit l'alcalde, vol disposar de "la participació no només de la ciutadania i del món econòmic i social de la ciutat, sinó també d'altres administracions que han de participar activament en el desenvolupament de Lleida com a segona capital de Catalunya", ja que la inversió induïda prevista en aquest període de 7 anys supera els 1.400 milions d'euros.

El PAM és un document viu, obert a aportacions i per això s'habilitarà l'opció de fer-hi suggeriments o propostes.

Comentaris