El polígon de Torreblanca i els accessos a la muntanya, les prioritats de Junts a Lleida, Alt Pirineu i Aran per al 12-M

L'empresari Ignasi Prat anirà en segon lloc a la llista que lidera Jeannine Abella, mentre que Anna Feliu serà tercera

La cap de Llista de Junts per Catalunya a Lleida, Alt Pirineu i Aran al 12-M, Jeannine Abella, amb altres membres que l'acompanyen a la llista

Data de publicació: dilluns 08 d’abril del 2024, 12:53

Localització: Lleida

Autor: Anna Berga
photo_camera La cap de Llista de Junts per Catalunya a Lleida, Alt Pirineu i Aran al 12-M, Jeannine Abella, amb altres membres que l'acompanyen a la llista - Foto: Anna Berga (ACN)

Junts per Catalunya ha presentat aquest dilluns la candidatura del partit a les eleccions al Parlament del 12 de maig per la circumscripció de Lleida, que lidera l'alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella. En segona posició hi ha l'empresari lleidatà, Ignasi Prat, propietari de l'emissora UA1 Lleida Ràdio i del portal de podcast Lleida24, mentre que el tercer i quart lloc l'ocupen, respectivament, els diputats Anna Feliu, que també és alcaldessa de l'Albi, i Jordi Fàbrega, portaveu de Junts per la Seu d'Urgell. Abella ha destacat que les prioritats del partit per a la demarcació són impulsar el polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans de Lleida i la millora dels accessos a les comarques de muntanya.

Junts per Catalunya ha formalitzat la candidatura del partit a la Junta Electoral lleidatana. Uns minuts abans, a les mateixes portes del jutjat de Lleida la cap de llista de la formació a la circumscripció de Lleida, Jeannine Abella, ha afirmat que "surten a guanyar" i que tot i que l'avançament electoral els va agafar "per sorpresa", també els va agafar "amb la feina feta".

Acompanyada de membres de la candidatura, Jeannine ha destacat que el projecte "estrella" que defensaran a la demarcació de Lleida és "impulsar i accelerar" el polígon industrial de Torreblanca-Quatre Pilans, projectat a Lleida. "Estem a la frontera amb la Franja i per a ser competitius hi hem de destinar esforços", ha assenyalat.

Pel que fa a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, ha indicat que cal prioritzar la millora dels accessos al territori i, en concret, avançar amb la licitació de la segona fase de l'Eix de Comiols. Aquests dos projectes, ha dit, han de servir per "generar oportunitats perquè tothom pugui escollir on viure i que els territoris siguin vius".

Pel que fa a la llista, Abella ha destacat que es tracta d'una candidatura formada "per gent molt diversa i amb trajectòries professionals molt diferents" pensada "pel dia de demà". Així, ha explicat que a la llista la l'acompanyen perfils independents, com és el cas del número dos, l'empresari Ignasi Prat, i també d'altres partits, com Antoni Villa, d'Impulsem Lleida. La llista la tanca en el quinzè lloc la portaveu de Junts a la Paeria de Lleida i exconsellera, Violant Cervera.

Comentaris