Guissona, tercer municipi de la Segarra que implanta la recollida d'escombraries amb cubell amb xip

Repartiment-Guissona1 ineterior
photo_camera Moment de la recollida de cubells, dels quals s'han repartit 1.600 unitats

Guissona és el tercer municipi de la comarca de la Segarra on s'ha implantat la recollida porta a porta mitjançant el cubell amb xip. El passat diumenge dia 12 va entrar en funcionament el nou sistema, el qual comporta canviar el cubell que fins ara es feia servir per dipositar al carrer la fracció orgànica i el rebuig per un de nou, portant aquest un xip que identifica les dades de l'usuari. Per altra banda, els treballadors de la recollida van equipats amb una canellera on hi ha el lector per llegir els xips, que de forma automàtica en recollir el cubell deixa registrat l'usuari, segons han informat des del Consell Comarcal.Cubells-Guissona texte

Segons Josep Maria Calderó, conseller comarcal de residus, el nou sistema ja funciona correctament a les poblacions de Sant Guim de Freixenet i de Torà i al llarg d'aquests mesos s'ha pogut constatar que el sistema permet reconèixer de manera automàtica i més eficaç els habitatges que cada dia dipositen al carrer la fracció corresponent, tant de forma correcta com incorrecta. 

Els veïns que facin correctament el reciclatge se'ls farà una bonificació en la taxa d'escombraries

La finalitat de la implantació dels cubells amb xip a les poblacions de la Segarra, afegeixen des de l'ens comarcal, és arribar a premiar als veïns que facin correctament el reciclatge, als quals se'ls faria una bonificació en la taxa d'escombraries.

La setmana passada es va començar a repartir els cubells a Guissona on es van donar més de 1.600 cubells en tres dies, mentre que els que encara no l'han pogut recollir ho podran fer a l'Ajuntament dimecres i dijous d'aquesta setmana entre les 10 del matí i les 8 del vespre.

El nou sistema està previst instal·lar-lo a Cervera a principis del 2018

D'altra banda, la Sala del Centre Catòlic va acollir una xerrada als veïns per informar del nou sistema de recollida, a la qual van assistir un centenar de persones. La presentació va anar  càrrec de l'alcalde i president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva, mentre que la conferència la va impartir la tècnica de l'àrea de gestió de residus del Consell, Jordina Fontanet.

Des de l'ens comarcal assenyalen que la recollida porta a porta és un dels sistemes de recollida de residus on s'aconsegueix uns índexs de reciclatge més elevats. Pel que fa a la Segarra, aquesta és una de les comarques de Catalunya on més es recicla, estant previst implantar-ho a Cervera a principis del 2018. 

Comentaris