Cervera ha traspassat l'equador de la capitalitat de la cultura catalana 2019, superant totes les expectatives de participació i valoració qualitativa de les activitats programades. La capital de la Segarra ha aconseguit aglutinar tot el teixit cultural i social, compartir-lo amb la comarca, per projectar tot el seu valor a la resta de Catalunya.
Es podria dir que entrada la segona part de la programació, de Cervera Capital de la Cultura Catalana, obre nous espais a la creativitat artística, dels del projecte Moments Màgics Espais Únics (MMEU), una iniciativa que valora espais de rellevància patrimonial de la ciutat aplicant-hi accions artístiques. Aquest dijous l'artista argentí Nicolás Romero, va descobrir els primers traçats de l'obra que està duent a terme en un mur de deu metres d'alçada, situat en l'avinguda Duran i Sanpere, al costat mateix de la muralla.
Romero va captivar l'essència de Cervera, després de recórrer la ciutat, els racons, els espais culturals, i el contacte amb els cerverins, una simbiosi que ha plasmat en la seva obra mural, un treball que presentarà en la seva magnitud aquest dissabte 20 de juliol, en un acte que es durà a terme a partir de les onze de la nit, acompanyat d'un concert secret.
Durant els dies del seu procés creatiu, Nicolás Romero, ha conduït el taller Tots som Muralistes. Dibuixem el nostre mural, en el que infants i joves han pogut aprendre normes bàsiques de la creativitat, el tracte amb els colors i altres treballs manuals relacionats amb la pintura i l'art mural.
La proposta artística és fruit d'una dinàmica participativa de la població amb l'artista, que ha estat escollit per Bostik Murals, un centre de creació, reflexió i difusió de l'art urbà de Barcelona que ha sigut el guanyador del premi Lluís Carulla 2018 de la Fundació Carulla, que col·labora activament en el projecte.
#BACHENDANSA
El mateix dissabte a l'església de Santa Maria de Guissona, a les deu del vespre tindrà lloc de l'estrena de l'espectacle #Bachendansa, una producció de nova creació de dansa contemporània i música barroca a càrrec de dues entitats culturals de la comarca de la Segarra: la Jove Companyia de l'escola de Dansa Montse Esteve de Guissona i l'Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior, amb seu a Cervera i dirigida pel cerverí Jordi Castellà.