La memòria de les guerres, protagonista de Cervera, vila del llibre

El 19 i 20 d’octubre, la capital de la Segarra celebra el seu quart festival dedicat a la literatura

vila llibre
photo_camera Tot a punt per la 4a edició de Cervera, vila del llibre

L’any que Cervera exerceix de Capital de la Cultura Catalana, el seu carrer Major tornarà a omplir-se de llibres, autors, editors i artistes de la mà de Cervera, vila del llibre.

Escriptors, autors, espectacles i artistes conformen un cicle per descobrir quina és la relació entre la literatura i els conflictes armats i quines esperances ens deixen els llibres per construir un futur en què la paraula guanyi el conflicte.

El seu lema és ‘Literatura de guerra com a llavor de pau’, que precisament commemora els 80 anys del final de la Guerra Civil espanyola i l’inici de la II Guerra Mundial. Gira, per tant, entorn de la memòria de les guerres, i com aquesta es transforma en lletra escrita.

Entre les activitats del Cicle de Guerra, es descobriran lectures com ‘Ombres entre tenebres’, de Manuel Valldeperes; ‘Ossos i cendres’, de Robert Pastor; ‘Diagonal’, de Lluís Balsells; ‘Protocol M. L’afer Comorera’; ‘Els vius’, de Joan Santanach; o ‘Entre dos banderas’, de Marcelino Rodrigo.

retail-3205035_960_720

Estava previst que el certamen comences el divendres 18 d’octubre però, veient l’excepcionalitat dels temps polítics que pateix el país, l’inici de la trobada ja ajornat fins el dia següent

Entre les cites imperdibles de Cervera, vila del llibre, destaquen la presentació de diverses novetats editorials, les converses amb autores i autors, les sessions de contacontes infantils i els tallers adreçats a petits i grans.

El novel·lista Jaume Cabré presenta ‘Tres assaigs’, recull de reflexions personals sobre la gènesi de la seva literatura i la creació artística en general. Adam Martín s’estrena en la novel·la de ficció amb una faula moderna, ‘El nedador d’aigües obertes’. Pol Beckmann, autor de ‘Novel·la’, i Rosa Rey presenten les respectives obres, flamants guanyadores dels Premis Llibreter. També ho faran Lluís-Anton Baulenas amb ‘Los caminos de Rut’, José Ignacio Carnero amb ‘Ama’ i Pepa Roma amb ‘Una família imperfecta’.

Hi haurà cabuda pel espectacles infantils –units a l’Any Joan Brossa–, l’escape room ‘Endinsa’t en el fons de la guerra’, i un homenatge a l’escriptora Teresa Pàmies a través de cançons de Big Mama Montse inspirades en les seves obres.

flea-market-237460_960_720

Tampoc hi faltarà la presència dels comerços literaris, el mercat d’editorials –on se’n trobarà una trentena d’arreu del país–, la 4a Trobada d’Intercanvi de Punts de Llibre i l’espai gastronòmic, amb foodtrucks de La Carraca i La Crep.

La música a la Vila del Llibre serà un element molt present al llarg del cap de setmana al centre de Cervera. Es comptarà amb la col·laboració del Conservatori Professional i l’Escola de Música de Cervera, l'alumnat del qual mostrarà la seva destresa instrumental en determinades presentacions.

També quatre exposicions artístiques: ‘Vencedors i vençuts’, a l’Auditori; ‘Tot és en els llibres’, que repassa la vida i el pensament de l’escriptora Teresa Pàmies, al Vestíbul de la Paeria; ‘Literatura. Una guerra per la pau’, on s’exposa els títols de guerra que es podran comprar durant tot el festival, i que es trobarà al carrer Major i l’Auditori; i ‘Donem plasticitat a la lluita’, amb instal·lacions, llibres d’artista i poemes visuals dels alumnes de l’institut Antoni Torroja, a Remaser.

La Vila del Llibre de Cervera forma part de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya juntament amb l’Escala, Montblanc i la Pobla de Segur

Consulta el programa!

cervera vila

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement