La Passió de Cervera clou la seva temporada més dinàmica i impactant

Aquest 20 d’abril tindrà lloc l’última funció d’enguany d’una edició que ha ampliat la direcció artística, ha renovat de les escenes del tercer acte per guanyar més ritme, ha incorporat un nou actor com a Jesús  i ha millorat i modernitzat la il·luminació
Passió de Cervera - Foto: Patronat de la Passió
photo_camera L'elenc de la Passió de Cervera és un dels més multitudinaris de les passions actuals amb centenars d'intèrprets damunt de l'escenari - Foto: Patronat de la Passió

La Passió de Cervera encara la seva recta final de la temporada amb una última representació aquest dissabte, 20 d’abril, a les 16 hores. Enguany, hauran tingut lloc un total de 6 funcions que es van iniciar el passat 17 de març i que s’hauran perllongat fins a aquest dissabte. Unes representacions que han tornat a comptar amb un nombrós públic assistent, la qual cosa certifica l'interès per aquesta obra representada des de fa segles a Cervera. 

Un nou actor en el paper de Jesús i diverses més novetats

L’elenc de la Passió de Cervera és un dels més nombrosos i multitudinaris de les passions actuals amb centenars d’intèrprets damunt de l’escenari. Això fa que, en cada edició, s’afegeixin nous actors i actrius. Aquest 2024, una novetat destacada és la incorporació d’un nou jove actor, fent el paper de Jesús. Es tracta del cerverí, Arnau López, que se suma a Xavier Juan i Xavier Lozano que han fet aquest paper els darrers anys. D’aquesta manera, els 3 actors es poden intercanviar diferents papers segons la disponibilitat de cada un d’ells. 

Passió de Cervera - Foto: Patronat de la Passió
La Passió de Cervera és la més antiga del món - Foto: Marc Llorens (Patronat de la Passió)

Una altra novetat important ha estat l’ampliació de la direcció artística a 5 membres: s’han incorporat a aquesta tasca Tate Bonjoch, Jaume Mercadé i Jaume Rossich, que s’afegeixen a Gemma Palà, David Mora i Mariona Dalmases. D’aquesta manera, els diversos directors es reparteixen funcions en l’apartat artístic i tècnic, poder poder detallar més les escenes en tots els àmbits escènics. 

Els aspectes tècnics sempre estan en una millora constant per tal d’adaptar-se als nous temps i modernitzar els aspectes escènics. S’ha seguit fent una aposta de renovar i millorar una gran quantitat de material tècnic, sobretot pel que respecta a la il·luminació. 

I per últim, des de fa dos anys, la direcció de La Passió s’ha esforçat en donar més dinamisme a la representació i fent renovacions i millores importants a la primera i segona part. Ara, s’ha culminat aquesta tasca amb la tercera i última part per deixar tota la funció enllestida i modernitzada. 

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d'història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l'any 1477. Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’Interès Públic Nacional.

Comentaris