15.08.2022 |

La Segarra registra un augment de les ciberestafes

Segons els Mossos d’Esquadra, la comarca de la Segarra cada cop es troba més afectada per les estafes a través d’Internet

Les compres online, una de les vies de les ciberestafes.
Les compres online, una de les vies de les ciberestafes.
La Segarra registra un augment de les ciberestafes

Tot i que els robatoris en domicilis han minvat a la Segarra, segons fonts policials, els que no han parat de créixer són els ciberdelictes.

Més concretament, les ciberestafes, que majoritàriament es donen a terme en el procés de comprar en línia

Els Mossos d’Esquadra insisteixen en la importància de tenir en compte una sèrie d’aspectes per fer-ho amb total seguretat. Per exemple, comprar en pàgines de confiança, que tinguin certificacions de seguretat, posant atenció en detalls com les condicions de venda, pagament i devolucions, en si els preus són molt més baixos que els habituals, en si el contingut conté faltes d’ortografia o traduccions mal fetes, o si la pàgina inclou les dades fiscals de l’empresa, tal com marca la normativa de l’Estat Espanyol o preguntar a persones de confiança o cercar informació de la fiabilitat del lloc web a la xarxa poden ser factors clau a l’hora de comprar per internet.

A l’hora de fer els pagaments, la policia catalana alerta que només es facin quan la connexió sigui xifrada (l'adreça web comença per 'https'), amb sistemes segurs, com targetes amb límit de crèdit o targetes virtuals, i assegurant que l’empresa garanteix el pagament segur i garanteix la protecció de dades.

Recomana no fer compres mitjançant ordinadors o connexions wifi públiques i guardar sempre les factures i comprovants de compra per tal de poder fer reclamacions, en cas de ser necessari

La Segarra registra un augment de les ciberestafes
comentaris