17.01.2022 |
Territoris.cat

S'obren les inscripcions per a la segona edició de Descens en Piragua entre Torres de Segre i Seròs

fotointerior
S'obren les inscripcions per a la segona edició de Descens en Piragua entre Torres de Segre i Seròs

El diumenge 27 d'agost es durà a terme la segona edició de Descens en Piragua Torres de Segre-Soses-Aitona-Seròs.

L'objectiu de la cita és oferir un descens popular en piragua per tal de reviure l'exitosa experiència de l'any passat, tot promocionant l'encant d'aquest tram del riu Segre a través de la pràctica de dos esports: el piragüisme i el ciclisme, enllaçant els pobles que formen part de la ruta dins una diada de germanor, activitat física i consciència envers el riu i el seu entorn.

A  les 8:00 hores, sortiran uns autocars de Seròs, per recollir els participants al descens de piragua i portar-los al Mirador de la Presa de Torres de Segre, punt de sortida i trobada dels piragüistes i dels ciclistes. Allí es farà el repartiment dels dorsals d'embarcacions i un esmorzar popular. De 10.00 a 10.45 hores es durà a terme una sessió d'escalfament dirigit amb una master class de Zumba, a càrrec de GestionA, així com una breu explicació tècnica d'iniciació i repartiment de material. Cartell.jpg

A les 10.45 s'iniciarà el descens pel riu Segre amb piragua, així com del grup de BTT. Es realitzarà una parada a Aitona en la que s'oferirà avituallament, hidratació i fruita per als participants. A partir de les 12.45 està prevista l'arribada a Seròs, a la zona de la gravera, on es realitzarà el desplaçament amb autocar cap a la zona esportiva de Seròs. En aquesta localitat es podrà gaudir d'entrada gratuïta a les piscines municipals i d'un dinar de germanor.

A partir de les 16.30 es farà la tornada amb autocar pels que han realitzat el descens, cap a Aitona, Soses i Torres de Segre, amb sortida de l'autocar des de les piscines.

El període d'inscripcions quedarà obert a partir del pròxim dimecres 26 de juliol, fins el divendres 4 d'agost. Les places són limitades i les inscripcions es poden fer als respectius ajuntaments, que són els organitzadors de la jornada, amb el suport de Torres Energia, Rogles Aventura i GestionA. La jornada també oferirà una ruta en bicicleta de 17 kilòmetres pel costat del riu.

La ruta en BTT (menors de 14 anys acompanyats d’un adult), està adreçada a tots aquells que vulguin acompanyar el descens de piragües tot fent el tram d’entre Torres de Segre a Seròs amb bicicleta pel camí verd que va paral·lel al riu. La ruta de BTT estarà guiada per voluntaris i és apta per a qualsevol edat, ja que es tracta d’un recorregut totalment pla d’uns 17 kilòmetres. La inscripció és de 5 euros (inclou esmorzar (sortida) i dinar (arribada)), entrada gratuïta a les piscines de Seròs, servei d’ambulància.

Pel que fa al descens en piragua (per a majors de 9 anys) es navegarà entre les poblacions de Torres de Segre i Seròs. El recorregut, força pla i senzill, presenta una dificultat baixa de navegació, amb una longitud d'uns 18 kilòmetres i una durada aproximada d'entre 2 i 2,30 hores. El preu de la inscripció serà de 20 euros i inclou piragua, pala i armilla salvavides, assegurança d'accidents, guies titulats, esmorzar (sortida) i dinar (arribada), entrada gratuïta a les piscines Seròs, vehicles de suport terrestres i aquàtic, servei d'ambulància i servei d'autocar. Hi haurà l'opció d'escollir entre piragua individual, doble o triple.

Pel que fa a la ruta en BTT (menors de 14 anys acompanyats d’un adult), està adreçada a tots aquells que vulguin acompanyar el descens de piragües tot fent el tram d’entre Torres de Segre a Seròs amb bicicleta pel camí verd que va paral·lel al riu. Durant el trajecte s’aniran fent parades on es mirarà de coincidir amb el grup que baixa pel riu. La ruta de BTT estarà guiada per voluntaris i és apta per a qualsevol edat, ja que es tracta d’un recorregut totalment pla d’uns 17 kilòmetres. En aquest cas, la inscripció és de 5 eros i inclou esmorzar (sortida) i dinar (arribada), entrada gratuïta a les piscines de Seròs, servei d’ambulància.

S'obren les inscripcions per a la segona edició de Descens en Piragua entre Torres de Segre i Seròs