Calendari de la Diputació dedicat a l'esport minoritari, inclusiu, femení i situat en terres lleidatanes

Les fotografies de Jordi Bonet, la creativitat de Quim Díaz sota la producció de Mariona Gil han fet possible el calendari del pròxim any de la Diputació de Lleida
DSCF2630
photo_camera DSCF2630

Les fotografies de Jordi Bonet, la creativitat de Quim Díaz sota la producció de Mariona Gil han fet possible el calendari del pròxim any de la Diputació de Lleida, un treball que té la voluntat de donar rellevància a l'esport minoritari, femení i inclusiu, i al mateix temps projectar espais singulars de les terres lleidatanes. Un treball que es complementa amb l'exposició, de 24 fotografies protagonitzades per 12 clubs esportius, a la planta baixa del palau de la Diputació, que s'ha inaugurat aquest dimarts.

Talarn ha destacat la importància de fer valdre aquests esportistes i clubs, moltes vegades minoritzats pels esports majoritaris.

Aquesta exposició reflecteix els valors de l’esport que des del primer moment hem volgut impulsar des de la Diputació de Lleida. L’esport de base és educar en valors, l’esport femení ajuda a trencar la concepció patriarcal del nostre entorn i fomentar l’esport inclusiu és ajudar a mostrar la societat sencera que som

En aquest sentit, ha felicitat l’Àrea d’Esports de la Diputació de Lleida per aquesta iniciativa i també als autors materials del projecte “perquè han sabut plasmar amb aquestes fotografies la gran qualitat d’esportistes que tenim al territori i també els magnífics entorns i paisatges que ens identifiquen i ens fan únics com a demarcació”.

Mariona Gil ha assenyalat que, des del primer moment, van voler fer quelcom diferent que les tradicionals fotografies fetes en entrenaments.

Fer valdre els esportistes, i a la vegada també aquells elements paisatgístics de l’entorn proper de cada club

Així doncs, les fotografies estan fetes en localitzacions properes als clubs esportius i també en el mateix moment del dia; d’aquesta manera, diu el fotògraf Jordi Bonet, s’aconsegueix que tota l’exposició segueixi una mateixa línia de llum i no hi hagi fotografies que ressaltin més que unes altres perquè s’han realitzat en moments del dia diferents.

Buscar el sol de Ponent o posta de sol, el moment del dia que ens identifica i jugar amb elements també molt d’aquesta terra, com la fruita de Lleida o l’ovella xisqueta de Sort

Finalment, el dissenyador Quim Díaz, autor del calendari, ha remarcat que l’elaboració i els colors del calendari estan pensats per enfortir aquests valors de l’esport de base, femení i inclusiu que fomenta la Diputació de Lleida.

El calendari conté dues fotografies de cada club per mes i un breu resum de cada entitat. Se n’han imprès 3.000 còpies que es repartiran entre el personal de la Diputació de Lleida, ajuntaments, consells comarcals i les entitats esportives que l’han fet possible.

Els Clubs que hi han participat

• Club Esportiu Claror, de la Seu d’Urgell
• Club Hoquei Patins Vila-sana
• Club Patí Bellcaire
• Club Atlètic Escatxics, d’Agramunt
• Club Bàsquet Pardinyes
• Lleida Handbol Club
• ACUDAM, de Mollerussa
• Associació Esportiva Pallars, de Sort
• Club Esportiu INEF Lleida
• Club Esportiu l’Estel, de Balaguer
• Club Gimnàstic Lleida
• Club d’Esquí la Coma

Comentaris