26.10.2021 |

Les comarques de Ponent assoliran temperatures extremes a partir de dimecres

Davant de l'onada de calor, Protecció Civil recomana beure molta aigua, evitar exposar-se les hores de més sol i estar en llocs climatitzats

Jove mullant-se en una font.
Jove mullant-se en una font
Les comarques de Ponent assoliran temperatures extremes a partir de dimecres

S'ha activat el Pla de Protecció Civil per onada de calor davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

L'episodi portarà temperatures màximes extremes des d'aquest dimecres i fins diumenge i afectarà, sobretot, les comarques de Ponent i Catalunya Central les hores centrals del dia.

La calor extrema anirà acompanyada d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran

A més, la manca de precipitacions fa que s'incrementi el risc d'un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya.

Es demana als ajuntaments que s'ofereixin a la ciutadania llocs frescos o sales amb aire condicionat i es tingui especial vigilància de les persones majors de 75 anys sense suport familiar o sense recursos; persones amb discapacitats físiques o psíquiques i limitacions de mobilitat; persones que hagin de romandre o fer activitat física a l'aire lliure i persones amb malalties cròniques.

Protecció Civil demana extremar les precaucions

El departament d'Interior ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor davant les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya. L'episodi portarà temperatures màximes extremes des d'aquest dimecres i fins diumenge i afectarà, sobretot, les comarques de Ponent i Catalunya Central les hores centrals del dia.

L'episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, la manca de precipitacions fa que s'incrementi el risc d'un gran incendi forestal. En aquest sentit, Protecció Civil ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc de foc els propers dies a tot Catalunya.

Les comarques de Ponent assoliran temperatures extremes a partir de dimecres
comentaris