04.03.2021 |

La Diputació potenciarà el turisme cultural i natural de 58 municipis

DSC05080.
Durant la presentació del programa Ponent Actiu
La Diputació potenciarà el turisme cultural i natural de 58 municipis

Aquest matí, la Diputació de Lleida ha presentat l'estat actual de Ponent Actiu, un programa de creació d’itineraris turístics i senyalització dels punts d’interès que compta amb fons FEDER.

Aquest beneficia actualment a les comarques ponentines de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues, i s'aplica en un total de 58 municipis.

La presentació ha tingut lloc en el marc de la 20a edició de la fira Municipàlia, que es desenvolupa als Camps Elisis del 22 al 24 d’octubre

De fet, Ponent Actiu ja s'està realitzant en moltes d'aquestes ubicacions amb tasques de senyalització de patrimoni, creació de rutes i conservació d'edificis singulars, entre altres.

El seu objectiu final és reactivar la valoració del patrimoni cultural i natural de les terres de Lleida.

Ponent Actiu vol contribuir a la creació de nous productes turístics sostenibles al territori, i la recuperació i posada en valor del patrimoni cultural i natural, així com dels municipis que els envolten.

Ponent Actiu, tanmateix, vol dinamitzar l'economia de les comarques lleidatanes amb la creació de nous llocs de feina i permetent l'estabilització de la seva població -evitant, així, la fuga d'habitants a les grans ciutats i vetllant per la vida a la demarcació més extensa i despoblada de Catalunya-.

En total, són 8 les rutes patrimonials en les quals s'està treballant activament: Castellserà-Agramunt (11 km), Embassament d'Utxesa (19 km), Aiguabarreig Segre-Cinca (11 km), Vall de Vinaixa (52 km), Riu Set (83 km), Estany d'Ivars i Vila-Sana (5 km), La Vall del Riu Corb (50 km), Ruta de la Serra (12 km).

Per altra banda, i des d'enguany i fins al 2023, es té previst activar les rutes Camins tradicionals dels Pirineus (que beneficia les comarques de l'Alt Urgell, l'Aran, el Solsonès i part de la Noguera), Camí de Sant Jaume: Xarxa pel Patrimoni (des de Tàrrega fins a Alfarràs), Paisatges de Ponent (que es centra en 5 àmbits: Canals d'Urgell, Noguera Baixa, nord del Segrià, Garrigues i Segrià sec), Poctefa Prometheus (liderat per la Universitat de Lleida amb l'objectiu de valorar les falles dels Pirineus), i ENI-CBC-MED Pearls: The Mediterranean as an innovative, integral and unique destination for Slow Tourism initiatives (que engloba el concepte d'slow tourism i la innovació per superar reptes compartits arreu dels països mediterranis).

Ponent Actiu suposa una despesa total de 3.836.103,47€, amb el cofinançament del 50% dels fons FEDER de la Unió Europea, un 25 % pels municipis beneficats; i l'altre 25% de recursos per part de la Diputació de Lleida

DSC05064..

L’acte ha comptat amb la presència de Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida; Carles Gibert, diputat del Patronat de Promoció Econòmica; i Juli Alegre, cap de promoció i marketing del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

 

La Diputació potenciarà el turisme cultural i natural de 58 municipis
comentaris