06.10.2022 |

Superada la primera dècada del cicle de concerts de Cal Prim de Verdú

La iniciativa impulsada pel músic Eduard Boleda i l'associació cultural Xercavins aprofita la singularitat de l'edifici de Cal Prim i el seu entorn, per convertir-lo en escenari per un cicle que té la voluntat de ser una proposta fresca que fomenti la cultura musical
Concert en el pati de Cal Prim de Verdú ©CalPrim
Concert en el pati de Cal Prim de Verdú ©CalPrim
Superada la primera dècada del cicle de concerts de Cal Prim de Verdú

El passat divendres 1 de juliol s'inaugurava a Verdú una nova edició del cicle de concerts Cal Prim, una iniciativa que enguany entrava en una segona dècada i ho feia d'una manera molt singular, obrin el cartell amb un concert homenatge a la figura de l'historiador, arqueòleg, escriptor, periodista i pintor, Ramon Boleda. El consistori de Verdú i entitats locals i comarcals han impulsat l’Any Ramon Boleda amb el que es vol commemorar el centenari del polifacètic activista cultural.

Concert en el pati de Cal Prim de Verdú ©CalPrim
Concert en el pati de Cal Prim de Verdú ©CalPrim

La iniciativa impulsada pel músic Eduard Boleda i l'associació cultural Xercavins aprofita la singularitat de l'edifici de Cal Prim i el seu entorn, per convertir-lo en escenari per un cicle que té la voluntat de ser una proposta fresca que fomenti la cultura musical. Enguany ha programat una quinzena de concerts amb gèneres molt variats que van del claqué fins al folk, passant pel clàssic, modern, cobla i boleros entre d'altres. Els programes començaran a les deu del vespre amb taquilla inversa. Un cop finalitzats els concerts l'organització invitarà als assistents a un tast de vins que ofereixen els cellers col·laboradors en el cicle.

El concert inaugural va estar dedicat al centenari de Ramon Boleda, pare de l'impulsor de la iniciativa, una proposta musical que va tenir coma protagonista la mezzo soprano Marisa Martins, a qui va acompanyar el quartet de Núria Pasqual,Gemma Freixes, Eduard Boleda i Jordi Gallén, violins, viola i violoncel respectivament.

 

Continua el programa

Dijous 7 de juliol:
Concert 'Azimut', del Trio Orfeu,

Trio Orfeu
Trio Orfeu

Unana formació composta pels músics de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, Joan Sancho: violí, Jordi Roure: viola, Ònia Tomàs: violoncel

Diumenge 10 de juliol:
 'El concert imaginari' de Ricard Viñes, amb el Duet Accent

Duet Accent
Duet Accent

Marta Castelló i Enric Prió faran un homenatge a Ricard Viñes, figura fascinant i transcendental en el món cultural europeu de finals del segle XIX i el primer terç del XX. 

Dimecres 13 de juliol:
Concert de la Bellpuig Cobla

Una formació constituïda el 1984, llavors com a Cobla Juvenil de Bellpuig. L'any 2002 van canviar de nom deixant pas a l'actual Bellpuig Cobla, un projecte de continuïtat, però alhora d'innovació, oferint experiència i joventut, amb nous reptes, noves ambicions i amb un objectiu molt clar: oferir al públic el millor d'ells mateixos.

Divendres 15 de juliol:
Concert 'Vents d’estiu', amb la Mechels Kamerorkest, MKO

Un concert concert a càrrec de la secció de vents de la Mechels Kamerorkest, MKO.

Dijous 21 de juliol:
Concert de Marta Bonet i Imma Trepat

La seva trajectòria com a duet va començar l'any 2015 quan realitzaven el Màster d'Interpretació de l'ESMUC. Des d'aquell moment han ofert concerts en importants sales del país i han consolidat el seu nivell interpretatiu amb mestres del lied com Mireia Pintó, Ofèlia Sala o Lorenzo Palomo.

Divendres 22 de juliol:
Concert 'Apiana’t de mi', amb Xavi Lloses

Xavi Lloses
Xavi Lloses

Compositor i productor de música electrònica, que treballa en l'àmbit de la música experimental des de finals dels anys 1990, sovint en col·laboració amb Brossa Quartet i altres conjunts de música. El 2006 va iniciar el grup L'Escolania de la Quadratura del Cercle, amb una mitja dotzena d'àlbums produïts. 

Diumenge 24 de juliol:
Concert del ToTwToo Duo

Duet compost per Joan Ignasi Ferrer a la viola i Jonathan Camps al contrabaix.

Dimecres 27 de juliol:
Concert 'Film-i-Prim', del Septet Prim

Formació instrumental de la qual formen part els violinistes  Joan Espina, Joan Marsol i Mar Aldomà, la viola d'Eduard Boleda, el violoncel de Xavi Roig, el contrabaix de Roger Azcona i al piano hi tindran a Bernat Bonjorn

Dijous 28 de juliol:
Concert 'Dotze llunes', amb Krregades de Romanços David Prades

Concert 'Dotze llunes' a càrrec de Krregades de Romanços que, en aquesta ocasió, arriben acompanyades de David Prades

Dissabte 30 de juliol:
Concert 'Boleros i cançons d’amor', amb Antoni Tolmos

Antoni Tolmos, interpretarà 'Boleros i cançons d'amor', melodies que han marcat la història de la música melòdica del segle XX com 'Dos gardenias', 'Angelitos negros' o 'Esta tarde vi llover' en un concert íntim i especial que convida a viatjar en el temps.

Dilluns 1 d'agost:
Concert 'Un viatge per europa', del Duo Dämmerung

Concert a càrrec del Duo Dämmerung, format per la soprano Montserrat Boixadera i Palmira Salvador al piano.

Dijous 4 d'agost:
Concert '360°', d'A-Rítmics

A càrrec d'A-Rítmics, un duet format pel ballarí de claqué Jofre Costa i Gerard Muntané a la percussió.

Divendres 5 d'agost:
Concert 'Serratejant', amb D'aprop

Un tribut a Serrat a càrrec D'aprop, formació que compta amb les veus d'Anna i Antoni Mor, acompanyats al piano de Sejo Calzada.

Diumenge 7 d'agost:
Espectacle 'Federico Garcia Lorca, un poeta amb ànima de músic'

Espectacle de la rapsoda Gina Raimat, acompanyada a la guitarra per Carles Herraiz, en homenatge al poeta andalús

Ajuntament de Verdú, Casa rural Can Aleix, Cal Senyor Joan, Celler Cercavins, celler Carviresa, celler Boldú viticultors, celler casa Pardet, celler Analec, celler cal Cabo, celler Comalats, GB so i llum i Surtdecasa

    

  

    

Superada la primera dècada del cicle de concerts de Cal Prim de Verdú
comentaris