21.01.2021 |
L'opinió de
Sara Vilà Diputada al Parlament de Catalunya ICV-EUiA

El posicionament del corrent Compromís per la Independència.

Les eleccions del 27 de setembre seran excepcionals: seran una resposta a l’actitud intransigent de l’Estat espanyol davant la mobilització ciutadana del 9 de novembre de 2014, i alhora han d’obrir la possibilitat de construir una alternativa d’esquerres davant les polítiques neoliberals i les complicitats de determinats partits, catalans i espanyols, amb la corrupció.

Transparència sobre el Canal Segarra Garrigues

D’un temps ençà són molts els articles a premsa, periodistes i ciutadans (el País, Diario.es, Europapress, Grup Llull, Araponent, La Veu de la Segarra…) que parlen del sobrecost del Canal Segarra Garrigues i de la manca de transparència en la gestió del mateix. 

Abordem seriosament els desnonaments

  La batalla per la hipocresia i la gestió en matèria de desnonaments a les institucions lleidatanes, està arribant al ridícul. Durant el ple del 30 de març del passat any, es va aprovar que els bancs es fessin càrrec de la plusvàlua de les persones afectades per la hipoteca que estiguessin incloses dins el “código de buenas prácticas” decretat pel Govern Central.

STOP Corruption!

  Cada cop són més el casos de corrupció que taquen els partits polítics i càrrecs electes de Catalunya. La corrupció ja no és cosa només del PP al País Valencià sinó que a Catalunya de mica en mica cada cop que estirem la catifa, aquella amb la que amenaçava el president Pujol, la porqueria va sortint arreu.

Cap a la dignitat social i nacional!

  No és cap sorpresa si dic que la intenció de la coalició ICV-EUiA a Lleida és la de recuperar l’escó per la circumscripció que es va perdre en les últimes eleccions al Parlament de fa dos anys. És possible que la davallada d’ICV en part fos merescuda, certament només qui governa s’equivoca, qui no ho ha fet mai, no es podrà equivocar mai.

De la sobirania nacional a l’alimentària

  Darrerament és difícil poder donar una bona notícia però em va plaure que el diari Segre destaqués que Lleida és territori capdavanter en producció ecològica (a pesar dels peròs i de les rialles que sempre ha causat aquest sector).

Dret a decidir-ho tot

  S’acosta la diada i el primer que hem de decidir els catalans/es és si anem a la manifestació o no. I és que adherir-se a una manifestació encapçalada pels consellers/es de la Generalitat i el més que dubtós honorable president, així d’entrada ja sona repelós.

Biomassa sí però així no

  Des de fa uns mesos hem començat a sentir protestes al Pla d'Urgell sobre la possible instal·lació d'una planta de biomassa, protestes, que en principi ens assenyalen una ciutadania del territori dividida entre el sí i el no. L'oposició a aquesta planta de biomassa ara s'estén cap al territori de les Garrigues per un altre tipus d'instal·lació similar que ha de fer cap al terme de Juneda.