Opinió

Drets i deures

Totes i tots tenim una responsabilitat, la de respectar certes normatives que ens imposa l'emergència, i de nosaltres depén que a part dels nostres, vetllem perquè la resta no hagin de patir, i ho dic en un sentit sanitari , però també i el que és més important, en un sentit social

Les ciutadanes i els ciutadans del nostre municipi viuen un context mai vist en la nostra història recent, i encaren un futur incert i amb reptes que canviaran paradigmes fins ara no vistos com a rellevants en tant que inclosos dins la normalitat del dia a dia. 

Mollerussa és una ciutat oberta amb un fort caràcter industrial i comercial que lluita cada dia per fer-se un lloc en el dia a dia competitiu de les grans capitals de ponent, l'abisme que ens planteja l'excepcionalitat de la situació ha de ser afrontada per tothom , empresaris, treballadors i ens públics com una oportunitat si volem sortir-ne, i per això reclamarà un esforç conjunt englobat dins una responsabilitat de deures i de drets que hauran de caminar junts.

Totes i tots tenim una responsabilitat, la de respectar certes normatives que ens imposa l'emergència, i de nosaltres depén que a part dels nostres, vetllem perquè la resta no hagin de patir, i ho dic en un sentit sanitari , però també i el que és més important, en un sentit social.

Molta gent pateix ja i patirà una severa reducció dels seus ingressos que comportarà situacions que des dels ens públics haurem de calcular per fer-hi front. Tot i les mancances competencials que patim com a país i com a municipis, s'hauran d'activar totes les eines al nostre abast per ajudar als més necessitats i desfavorits amb taules socials ampliades on empresaris, sindicats cambres i ajuntament, treballin plegats. És per això que en el pròxim ple el grup municipal d'esquerra reclamarà l'activació immediata d'aquesta taula per incentivar  un paquet de mesures que ajudin als nostres veïns a afrontar aquesta emergència.

Tots i cadascun de nosaltres haurà d'exercir els seus deures per a poder vetllar també per als seus drets i entre tots segur que enfilarem el camí de la resolució d'aquesta situació.

Mollerussa ha passat per situacions complicades i ha ressorgit amb força i és per això que afrontem aquest repte no des d'una oposició populista i fàcil dedicada a desgastar, si no des d'una alternativa propositiva que acompanya als companys a govern del consistori en aquests difícils moments posant-nos al servei de l'equip per caminar junts aquest difícil sender de pujada al que ens enfrontem tots plegats.

La gestió d'aquesta complexitat no és gens fàcil i reclama d'una atenció mesurada i un tacte exquisit, sobretot als que malauradament pateixen la pèrdua d'un ésser estimat, deixeu-me que des d'aquí sumi el meu sentit condol a tots el que heu perdut un familiar o amic per culpa d'aquesta maleïda pandèmia i també abraçar a tots aquells que treballen i lluiten per complir la seva funció en un entorn tan complicat com el que estem vivint. De fet, una societat es mesura en funció de com es passen aquests períodes, i la nostra la passarà amb una nota més que excel·lent.

Segur que entre tots ens en sortirem.

Comentaris