Opinió

Fotografies antigues

M'encanten les fotos antigues, m'hi passaria hores observant-les, sobretot les relacionades amb els llocs on visc. Cada persona, és una història que ja no hi és, i això em desperta unes sensacions estranyes, en canvi ,quan veiem cases o construccions

M'encanten les fotos antigues, m'hi passaria hores observant-les, sobretot les relacionades amb els llocs on visc. Cada persona, és una història que ja no hi és, i això em desperta unes sensacions estranyes, en canvi ,quan veiem cases o construccions que han perdurat, ens situen en un context encara més extraordinari perquè veiem en un passat llunyà elements que conformen el nostre entorn natural actual. Ho podeu experimentar a la zona exterior de la biblioteca amb uns cartells en format gran que representen fotografies antigues del nostre poble o a qualsevol casa dels vostres padrins obrint un àlbum antic.

Necessitem un entorn històric i patrimonial el més ampli possible, i no pot ser que elements inventariats de la nostra ciutat com l'edifici de la Farinera de Sant Antoni es tirin a terra quan hi ha un informe del Departament de Cultura que ho desaconsella, i quan la principal associació d'investigadors i estudiosos de la nostra comarca insta a l'alcalde a fer marxa enrere. No pot ser que el govern de CiU, ara PDeCAT, via junta de govern sense passar per cap comissió, on els altres partits podem tenir veu, decideixi sense escoltar.
No pot ser, que una ciutat com la nostra tan sols miri de conservar edificis quan només hi ha un interès econòmic o urbanístic, és deplorable. L'actual equip de govern modifica POUM constantment per interés econòmic, no entenc que no ho puguin fer per interès històric, patrimonial o cultural.

ERC planteja un model turístic per les banquetes del Canal de caràcter supramunicipal que inclou els elements arquitectònics, considerant-los vitals potenciadors d'atractiu, i és important conservar-los, encara que els costos puguin ser elevats. Si no cuidem dels nostres elements patrimonials ens quedaran Mercadonas buits on hi havia Cal Castelló del Vi, blocs de pisos damunt Villa Mercedes, o solars buits on hi ha la Farinera, i tendirem a convertir-nos en una ciutat despullada d'història i patrimoni, en una ciutat dormitori.

Avui he vist que comencen a tirar a terra l'edifici de la Farinera abans que el nostre grup pugui presentar la moció de creació de la comissió de patrimoni en el ple del pròxim dijous, tot ha sigut ràpid i diligent per part de l'equip de govern sense gaires opcions.
Aniré a fer una foto a l'edifici perquè els meus néts puguin mirar-la quan ja no hi sigui i intentar obtenir algun record en comptes de gaudir d'un moment extraordinari en un futur, perquè no hem sabut conservar els pocs vestigis que queden de la nostra història.

comentaris