Opinió

Capital de l'Oli i de les Garrigues

Grans xefs de prestigi de la talla de Carme Ruscalleda i els germans Torres, així com alguns dels millors restaurants de les Borges, les Garrigues i del territori prendran més protagonisme que mai en l’edició d’enguany gràcies a les demostracions gastronòmiques que es faran els dies de la Fira

Ja gairebé tenim aquí la 58a Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues, que se celebra del 5 al 7 de febrer, tot i mantindrem oberta fins el 28 de febrer, ja que enguany serà virtual per preservar la salut dels expositors, visitants i personal de Fira. Una decisió que es va prendre davant les previsions sobre l’elevada taxa de contagis i l’augment d’ingressos hospitalaris que, lamentablement, estem patint arreu del país.

M’agradaria agrair la gran tasca que ha dut a terme l’organització i també la resposta increïble del sector oleícola de qualitat de Catalunya, per haver apostat decididament per participar en aquest certamen, que serà diferent, però manté intacta la il·lusió de donar a conèixer els meravellosos productes agroalimentaris de qualitat que des del territori podem oferir al món. Amb tot, sabem que la Fira és un motor econòmic i de projecció importantíssima del territori, pel que aquest 2021 farem una fira virtual de molt nivell amb la confiança que la decisió de potenciar el format digital ens faci arribar a més gent que, per distància geogràfica, no havia pogut visitar mai l’edició presencial. Per tot això, us animo a visitar aquest excepcional aparador del millor de la cultura oleícola a casa nostra, que estarà ple de sorpreses i propostes molt innovadores a www.firaoli.online.

Grans xefs de prestigi de la talla de Carme Ruscalleda i els germans Torres, així com alguns dels millors restaurants de les Borges, les Garrigues i del territori prendran més protagonisme que mai en l’edició d’enguany gràcies a les demostracions gastronòmiques que es faran els dies de la Fira.

Amb la voluntat d’apropar la cuina a tots els públics, diferents restaurants oferiran 16 propostes culinàries que combinen la tradició amb elements innovadors de la cuina i que tenen com a element principal l’or verd de les Garrigues. Unes propostes que culminaran amb un espectacular xoucooking a sis mans a càrrec d’Ada Parellada, Sor Lucía Caram i Anna Recetas Fáciles que empodera i reivindica les dones valentes que tenim al nostre país vinculades a l’alta cuina catalana.

La inauguració anirà a càrrec del Dr. Bonaventura Clotet, referent mundial en la investigació contra el VIH i que també ha tingut un paper cabdal en la lluita contra la pandèmia al nostre país. La cloenda la dedicarem als municipis afectats pels incendis i els aiguats de les Garrigues amb l’entrega de les Olivines solidàries que vam recaptar a l’edició passada a tots els municipis afectats pels focs i els aiguats. Ells seran els protagonistes de l’acte de clausura, en homenatge a la contribució inestimable que fan els pobles garriguencs a mantenir la població al territori i la qualitat de vida de les persones que hi vivim.

Entre els actes més destacats, també tindrà lloc el nomenament dels ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya, que seran la influencer gastronòmica Anna Recetas Fáciles, i l’exfutbolista i entrenador del primer equip femení del FC Barcelona, Lluís Cortés, que prendran el relleu de l’empresari Tatxo Benet i la periodista Ares Teixidó, que l’any passat foren nomenats els primers ambaixadors de l’Oli de Qualitat de Catalunya.

Aquest, no serà l’únic reconeixement de la Fira, que entregarà el Premi Cultura de l’Oli al Comitè Oleícola Internacional per la seva contribució en la difusió dels valors dels olis de qualitat verge extra a l’alimentació saludable. La Fira també crearà sinergies amb l’hostaleria catalana i s’agermanarà amb les cinc federacions del país per homenatjar un sector important i estratègic i un dels més afectats per les restriccions de la pandèmia. També es mantindrà el reconeixement als millors olis de la fira, en què els experts membres del Panell de Tasts Oficial d’olis Verges d’oliva de Catalunya triaran els millors olis.

A la pàgina web també hi haurà premis, sorteigs i moltes sorpreses. Els usuaris que la visitin podran optar a lots de productes garriguencs exclusius i a viatges de cap de setmana per descobrir els racons més bonics de casa nostra. Tot això i més a https://firaoli.online/,

Salut i feliç 58a Fira de l’Oli i les Garrigues!

Comentaris