Opinió

ERC Lleida referma el seu compromís en contra de la construcció de Torre Salses

La Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya ens tornem a manifestar en contra de Go Lleida, projecte comercial que Eurofund pretén construir entre el barri de La Bordeta i Magraners i recolza les decisions preses pel nostre grup municipal

Esquerra Republicana es va presentar a les últimes eleccions municipals del 2019 amb un programa on es defensa un model comercial equilibrat, és a dir, un comerç urbà que vertebri i cohesioni socialment els nostres barris, els faci segurs, integradors i sostenibles, dinamitzant la resta d’activitats econòmiques i cíviques del municipi. Per tant un model comercial totalment oposat a iniciatives com la de Torre Salses. Amb aquest compromís davant la ciutadania, ERC, Junts per Catalunya-Lleida i el Comú de Lleida signaven el pacte de Sant Joan el juny de 2019, que feia possible el primer govern republicà i progressista després de 40 anys de governs del PSC a la capital del Segrià.

Des de la Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya volem manifestar el nostre posicionament contrari al macrocomplex comercial que es vol construir a Torre Salses, Go Lleida, i volem recolzar les decisions preses pel nostre grup municipal a la Paeria. Tot i ser conscients que no volem cap projecte que destrueixi el petit i mitjà comerç a la nostra ciutat, els tràmits que s’han hagut d’aprovar en la Junta de Govern Local són indefugibles. L’anterior equip de govern socialista havia deixat compromès una sèrie de passos a fer per la construcció d’aquest complex. Per evitar comprometre els nostres representants públics, i en defensa de la legalitat dels tràmits, l’actual Govern d’Entesa ha hagut d’accedir a permetre la reparcel·lació dels terrenys per obligació legal. No complir amb els compromisos assumits per l’anterior executiu municipal hagués suposat situar la Paeria en una situació d’indefensió jurídica que hagués estat nociva per la pròpia administració local i en conseqüència per la ciutadania. Per tant, lluny de demagògies i populismes, recolzem el procés fet pel nostre grup municipal com a exercici de responsabilitat sent conscients que es tracta d’un tràmit ineludible.

La sortida del Comú del govern de la ciutat no impedirà que seguim mantenint el nostre compromís electoral d’aturar qualsevol projecte comercial que no estigui consolidat a la trama urbana de Lleida, que no sigui sostenible, ni de proximitat. La Secció Local de Lleida d’Esquerra Republicana de Catalunya seguirem treballant per evitar que Torre Salses sigui una realitat a la nostra ciutat, com hem fet aquests dos anys de govern republicà i de progrés.

Comentaris