Opinió

25-N, acció contra les violències masclistes

Aquest 25 de novembre CCOO tornem a posar en relleu, en els centres de treball i al carrer, les violències masclistes, perquè tenim el compromís ferm de continuar lluitant contra totes les seves formes

Aquest 25 de novembre CCOO tornem a posar en relleu, en els centres de treball i al carrer, les violències masclistes, perquè tenim el compromís ferm de continuar lluitant contra totes les seves formes i contra totes les discriminacions envers les dones perquè són aquestes discriminacions la base de les violències.

Les violències masclistes són estructurals. Sí, i no minven, ans al contrari, cada dia sumem més dones assassinades, més infants assassinats per fer mal a la seva mare, més feminicidis, més dones violades i sexualment agredides, més dones que pateixen violència i maltractaments psicològics i econòmics, més dones assetjades, amenaçades, insultades, humiliades, menyspreades…

En el que portem d’any 2021, al conjunt de l’Estat espanyol s’han comptabilitzat, segons FeminiCIdio.net 69 feminicidis, 37 d’íntims, i altres assassinats de dones dels quals 12, a Catalunya. Segons dades de la Delegació del Govern contra la Violència de Gènere, hi ha hagut 673 denúncies per violència de gènere a la demarcació de Lleida i 164 ordres de protecció durant els dos primers trimestres d’aquest l’any.

La violència envers les dones no està reservada a una cultura, una regió o un país específic ni a grups particulars de dones en la societat. La violència masclista representa, en qualssevol de les seves formes, àmbits i expressions, un greu atemptat contra els drets humans, la dignitat i la llibertat de les dones. De fet, és clar, parlem de drets humans vulnerats!

En aquesta època de desconfinament de la pandèmia de la COVID-19, els maltractadors han percebut la disminució del seu control sobre les seves parelles o exparelles. Els homes en general han vist que les dones volem exercir la nostra llibertat, el nostre dret a decidir sobre els nostres cossos i les nostres vides, i tots els nostres drets com a éssers humans.

El rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort. Els mitjans de comunicació es fan ressò dels casos de violència envers les dones més esborronadors, però fets horribles comesos per homes n’hi ha cada dia per a alguna dona, nena o nen, i no se’n fa cap crònica escabrosa. Què vol dir això? Doncs, que la por s’està integrant a la nostra vida, se’ns està dient, de manera còmplice amb els maltractadors i abusadors, que hem d’anar amb cura perquè el seu objectiu som nosaltres.

Per a CCOO és fonamental erradicar l’assetjament sexual o per raó de sexe en l’esfera laboral i implementar mesures de suport i protecció a les víctimes de violència contra les dones. Ens preocupa especialment la situació de les treballadores de la llar que, en moltes ocasions, conviuen i resten soles amb els seus agressors.

Per això aquest 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, les dones hem de transformar la por en ràbia, i sortir al carrer. CCOO, des dels carrers als centres de treball i a les empreses, exercint la nostra responsabilitat envers les treballadores, ho convertim en acció per la igualtat i per la justícia, perquè cal erradicar les violències masclistes perquè les següents generacions de dones puguin viure en un món més lliure, més just i sense por.

Comentaris