Opinió

#25N – Erradicar les violències masclistes: Una necessitat que ja dura massa

Les dades que ens arriben d’aquesta violència amb múltiples expressions són molt alarmants perquè no sols no s’han reduït, sinó que amb la pandèmia i el confinament s’han agreujat

La UGT-Terres de Lleida rebutja plenament i categòricament qualsevol forma de violència vers les dones i nenes. Des de les més greus fins a aquelles menys visibles, però que igualment malmeten la salut, la llibertat, la seguretat, l’autonomia i la dignitat de les dones.

Les dades que ens arriben d’aquesta violència amb múltiples expressions són molt alarmants perquè no sols no s’han reduït, sinó que amb la pandèmia i el confinament s’han agreujat.

Per això des de la UGT reclamem polítiques i recursos que garanteixin els serveis de prevenció i d’atenció integral a les víctimes de violències masclistes. Exigim tolerància zero amb totes les violències masclistes mitjançant la denúncia i la participació activa en la prevenció i protecció davant l’assetjament sexual i per raó de sexe. I instem a què s’actuï amb la màxima celeritat possible sobre les causes estructurals que la provoquen.

Però deixeu-me anar un pas més enllà. Com a home vull apel·lar al col·lectiu masculí que massa sovint, de forma involuntària vull pensar, perpetuem el patriarcat arrelat en la nostra societat. No podem restar al marge davant qualsevol tipus de violència masclista: agressions, assetjaments, intimidacions, mirades, comentaris, acudits...

No podem permetre que en les converses de carrer, a les xarxes socials, als grups de WhatsApp o Telegram... on participem, és a dir, en el nostre dia a dia, acceptem que es doni ni la més mínima mostra de violència masclista, per petita que aquesta pugui semblar. Hem de fer un pas endavant: denunciar-ho, reprovar-ho, en definitiva, no tolerar-ho!

Només així, amb la nostra implicació valenta i compromesa, els homes contribuirem de forma real i efectiva en l’erradicació d’aquesta xacra que és la violència masclista.

No actuar és, sens dubte, ser-ne còmplice.

Unes masculinitats alternatives no només són possibles sinó necessàries.

Som drets, som lluita, som UGT-Terres de Lleida.

Comentaris