07.10.2022 |

El paper de les fires en la reactivació econòmica

Segons el Registre d’Activitats Firals de Catalunya aquest 2020 hi havia previstes 470 activitats firals, de les quals més d’una vuitantena s’havien de celebrar a les comarques lleidatanes. Això però, abans de l’emergència produïda pel coronavirus SARS-CoV-2
El paper de les fires en la reactivació econòmica

Xavier Roure, director de Fira de MollerussaSegons el Registre d’Activitats Firals de Catalunya aquest 2020 hi havia previstes 470 activitats firals, de les quals més d’una vuitantena s’havien de celebrar a les comarques lleidatanes. Això però, abans de l’emergència produïda pel coronavirus SARS-CoV-2.

A conseqüència d’aquesta realitat i l’estat d’alarma en què ens trobem, gran part d’aquests esdeveniments han hagut de ser cancel·lats –entre aquests la 148 Fira de Sant Josep de Mollerussa– o ajornats, confiant que millori la situació i les autoritats sanitàries permetin el seu desenvolupament; cancel·lacions que en la major part dels casos han comportat un perjudici no només a expositors, visitants i organitzadors sinó també en les economies locals i comarcals per l’impacte econòmic –directe i indirecte – que suposen.

Cal destacar però, que si bé aquesta emergència va suposar una frenada en sec per a una gran part de l’economia, també cal posar en valor la feina realitzada durant aquests mesos -gràcies en bona part al teletreball i a la tecnologia- del món firal per preparar-se i recuperar, com més aviat millor, una activitat que creiem pot ser una gran eina de recuperació i reactivació.

Les fires són plataformes de promoció i de negoci, jugant un paper primordial en el màrqueting i com a mitjà de comunicació integral de les empreses. Les fires són relacions comercials però també són  innovació i transferència de coneixements.

Des de Fira de Mollerussa ens fem ressò de la reclamació col·lectiva a través de la Federació de Fires de Catalunya (FEFIC) per reivindicar el paper cabdal dels certàmens firals i el  reconeixement del sector com a dinamitzador i activador de l’activitat econòmica del nostre país.

Amb aquest objectiu compartit pels organitzadors firals que en formem part de la FEFIC i que des de l’associació s’ha fet arribar al Govern, posem damunt la taula la necessitat de no encabir les fires dins el mateix calaix dels esdeveniments en general i la urgència per treballar plegats –administració i món firal- en definir les condicions i planificació necessària per engegar l’engranatge firal amb les mesures i recomanacions que s’estableixin.

Com es diu al document lliurat, volem mirar al futur i mostrar el nostre compromís per esdevenir un agent actiu per a la superació de tanta incertesa i considerem fonamental que el sector firal català formi part de la Comissió per a l’elaboració del Pla per a la reactivació econòmica i protecció social perquè ara més que mai cal reivindicar l’eslògan Catalunya, país de fires.

El paper de les fires en la reactivació econòmica
comentaris