Acord dels grups municipals de Mollerussa per lluitar contra la pobresa

Signatura d'un document en què es comprometen a dotar una partida de 10.000 euros, la qual es modificarà al llarg de l’any en funció de les necessitats dels ciutadans ​

 

 

<p>grups municipals interior</p>
photo_camera Els portaveus del grups municipals signen l'acord.

Els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Mollerussa han signat aquest dimarts un document en què es comprometen a dotar una partida de 10.000 euros del pressupost per a l’any 2016 destinada a lluitar contra la pobresa energètica en subministraments com la llum i el gas. 

L'esmena s'aprovarà a la sessió plenària del pròxim dia 26 de novembre, juntament amb el reglament específic on es determinaran les condicions per tal de tenir accés a aquest fons i també es crearà una Taula Municipal sobre la pobresa on seran representats tots els grups municipals i professionals de l’àrea de Benestar Social per tal de fer un seguiment trimestral sobre el desenvolupament d’aquest acord.

Valoració molt positiva de l'oposició, que destaca el diàleg  amb l'equip de govern 

La signatura dels grups municipals representa l'assignació d'una partida no inferior a 10.000€, que se sumarà a les ja existents en despesa social i a les urgències familiars. El punt fort de l’esmena és l’assumpció del compromís que aquesta quantitat pugui ser modificada al llarg de l’any tantes vegades com sigui oportú en funció de les necessitats dels ciutadans que es trobin en aquestes situacions.

El portaveu del grup d’ERC, Engelbert Montalà, ha comentat que el seu grup dóna suport a tot tipus d’acció política encaminada a lluitar contra la pobresa energètica i ha valorat molt positivament aquest diàleg en l’àmbit social amb el govern municipal i espera que pugui ampliar-se a altres àrees.

Per la seva part, la portaveu del PSC, Teresa Ginestà, també ha valorat positivament la mesura adoptada per part de tots els grups polítics i ha comentat que això dóna un vot de confiança a l’equip de Govern perquè certament aquesta problemàtica ha de fugir del simple debat polític i per tant no es pot permetre que cap família es trobi en una situació de pobresa energètica a la ciutat. 

Finalment, el portaveu del PP, Joan Simeón, s’ha felicitat per l’acord, ja que tot i ser un suport petit pot ajudar molt a les famílies necessitades,  alhora que ha remarcat que gràcies al compliment del Pla d’Ajust per part de l’Ajuntament ara es puguin adoptar aquestes mesures.

Finalment l’alcalde, Marc Solsona, ha agraït a tots els grups la seva disponibilitat d’arribar a un acord en aquesta direcció i ha senyalat que el pressupost del 2017 ja podrà comptar amb una partida específica amb la quantitat real segons a les necessitats que s’hauran atès durant l’any 2016.

El consistori incrementarà les polítiques de serveis socials i destinarà 17.000 euros per a Urgències Familiars 

En el marc del Ple de la pròxima setmana, el consistori donarà llum verda també a l'increment de les polítiques de serveis socials amb 17.000 euros per a Urgències Familiars, segons ha fet públic aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona. En un context de crisi amb forts impactes socials, l'Ajuntament augmentarà en els comptes per a l'any 2016 les polítiques de serveis socials amb una pujada del 142% pel que fa a la partida d’Urgències Familiars la qual passarà a dotar-se amb 17.000 euros.

En aquesta mateixa línia, es signarà un acord amb Sorea sobre la pobresa energètica respecte al consum d’aigua i es pujarà en un 17% el conveni amb el Consell Comarcal pel que fa als serveis bàsics d’assistència, passant del 56.000 mil euros actuals als 66.000€ per al 2016.

comentaris