Acte per a l’eliminació de la violència envers les dones a les Borges

Una cinquantena de persones han participat avui, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, en la lectura del manifest que s’ha fet davant de l’Ajuntament de les Borges Blanques.

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25-11-2014)t
photo_camera Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25-11-2014)t

Una cinquantena de persones han participat avui, dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, en la lectura del manifest institucional de rebuig a aquesta xacra de la societat que s’ha fet davant de l’Ajuntament de les Borges Blanques. La lectura ha anat a càrrec de la regidora de Benestar i Salut, Pili Chimenos, que ha estat acompanyada per l’alcalde Enric Mir, representants dels cossos i forces de seguretat, entre d’altres associacions i col·lectius locals, i ha acabat amb un minut de silenci en record de les 44 dones mortes a mans de la seva parella a l’Estat espanyol, de les quals 12 han estat assassinades a Catalunya.

Chimenos ha recalcat que la violència contra les dones és una violació greu dels seus drets fonamentals, encara més odiosa i intolerable quan s’exerceix contra una dona discapacitada. La regidora ha reclamat que és imprescindible que tota la societat, homes i dones, lluiti per visibilitzar, denunciar i eliminar qualsevol tipus de discriminació patida per les dones.

A més, el dissabte passat la companyia de comèdies Crisi Perpètua va representar l’obra Femení Plural, de Fina Morella, al Pavelló de l’Oli, per commemorar el dia d’avui. L’espectacle va estar organitzat per l’Ajuntament de les Borges, el Consell Comarcal de les Garrigues i la Biblioteca Marquès d’Olivart, amb la col·laboració de l’Associació de Dones la Rosada, la Creu Roja de les Garrigues i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

comentaris