Agricultura ajudarà a 344 joves de Lleida per instal·lar-se en explotacions agràries

Amb la posada en marxa del nou PDR, aposta forta del Govern per la inserció laboral al món agrari amb l'aprovació de 775 projectes a Catalunya i un ajut total de més de 22 milions d'euros

Incorporacio Joves pagesos Interior (Foto Unió de Pagesos)
photo_camera Les dades evidencien el dinamisme del sector (Foto Unió de Pagesos)

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) fa una forta aposta per la inserció laboral dels joves al món agrari i donarà suport a 775 joves emprenedors catalans, dels quals 344 són de Lleida, que es volen instal·lar en una explotació agrària. 

Aquestes dades evidencien el dinamisme del sector, ja que representen el major nombre d’expedients de joves agricultors aprovats en una convocatòria del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (PDR) des de l’any 2001, i duplica el volum d’ajut aprovats en la majoria de convocatòries.

Amb la posada en marxa del nou PDR 2015-2020 es preveu aprovar 775 projectes d’incorporació de joves a l’agricultura, els quals suposen un import total d'ajut de més de 22 milions d'euros.

El Departament i l’ICF han signat un conveni de préstecs preferents per tal de fomentar l'accés al crèdit dels beneficiaris

Dels ajuts que es preveuen concedir, destaquen, a nivell territorial, els 344 de Lleida, mentre que la resta es distribuiran: 64 a Barcelona, 100 a la Catalunya Central, 79 a Girona, 77 a Tarragona i 11 a les Terres de l'Ebre

A més, el Departament i l’ICF han signat un conveni de préstecs preferents per tal de fomentar l'accés al crèdit dels beneficiaris d’aquests ajuts.

A partir d’aquest acte, ja es poden adherir al conveni les principals entitats financeres, que podrien comercialitzar préstecs per valor aproximat d’uns 60 milions d’euros amb unes condicions preferents, facilitant la instal·lació de joves agricultors/res i/o l’execució de les inversions a les persones beneficiàries dels ajuts.

La gran novetat d’enguany és que aquest conveni s’obre també als ajuts per a la mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries i per a la diversificació agrària, i que en el cas de joves, es pot finançar fins al 100% de la prima d’instal·lació, i quan es tracta d’ajuts a inversions el 100% de la inversió.

Es complimenta amb un ajut complementari al pagament base, que han sol·licitat 1.910 joves agricultors

Aquest suport als joves es complimenta amb un ajut complementari al pagament base, que han sol·licitat 1.910 joves agricultors, així com l’assignació de drets a la reserva estatal demanat per 858 nous joves.

comentaris