La rubinada obliga a tallar la carretera de Tornabous i causa danys en els conreus

A Vilanova de Bellpuig el riu Corb, també ha causat algunes inundacions i ha obligat a tallar la carretera de Bellpuig, i l'Ajuntament ha dut a terme tasques per canalitzar les aigües en la Rambla.

El prsident del Consell Comarcal Josep M. Hugeut visita el lloc dels desbordament a Barbens
photo_camera El prsident del Consell Comarcal Josep M. Hugeut visita el lloc dels desbordament a Barbens

Debordament Ondara Barbens en els Tres UllsAmb el record de la darrera rubinada de l'any 1989, el municipi de Barbens ha viscut aquesta matinada un nou episodi d'alarma, amb la crescuda del riu Ondara, a conseqüència de les tempestes que es van produir en la comarca de l'Anoia i concretament a la Panadella. La ràpida crescuda del riu i la quantitat de material vegetal i terra acumulada en la seva llera va provocar el desbordament en els termes municipals de Barbens i Anglesola, causant dany importants en infraestructures i conreus. En el terme de Barbens i a poca distància dels Tres Ulls, l'acumulació de la rubinada ha trencat una de les canonades de reg, i ha inundat els conreus de fruiters.

El president del Consell Comarcal Josep Maria Huguet s'ha desplaçat a la zona dels Tres Ulls per conèixer de primera mà els danys i poder fer una avaluació de l'afectació en els conreus i les infraestructures.

En la zona dels Tres Ulls, en la qual el Canal d'Urgell es va canalitzar per sota de l'Ondara, la crescuda va afectar la infraestructura de regadiu, donat que alguns municipis havien tancat les pales per recollir agua de boca, els que també va provocar el desbordament del Canal.

Debordament Ondara Barbens i afectació als conreusEls veïns de Barbens, es van apressar a pujar petits murs d'encadellat en les portes dels habitatges i magatzems de la part baixa del municipi, en previsió de possibles inundacions, que al final no es van produir, gràcies a la canalització que es va dur a terme anys enrera.

El desbordament ha afectat la carretera que uneix Barbens amb Tornabous, que ha estat tallada durant tot el matí. Ha estat una de les tres vies de la Diputació de Lleida que han estat afectades pel temporal. La corporació provincial demanarà a l’Estat que obri una línia d’ajuts per minimitzar els efectes de les pluges a les comarques de la Plana de Lleida.

A Vilanova de Bellpuig el riu Corb, també ha causat algunes inundacions i ha obligat a tallar la carretera de Bellpuig, i l'Ajuntament ha dut a terme tasques per canalitzar les aigües en la Rambla, amb l'ajut de maquinària pesant, segons ha explicat l'alcalde Joan Trull.

Comentaris