Albert Rossich, guanyador del cinquè Premi de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà

Els impulsors de la convocatória i el guanyador Albert Rossich
photo_camera Els impulsors de la convocatória i el guanyador Albert Rossich

El jurat del Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà ha decidit per unanimitat atorgar el guardó corresponent a la seva cinquena edició al treball presentat pel catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Girona, Albert Rossich, titulat Andreu Rey d'Artieda i Francesc Vicent Garcia, rector de Vallfogona.

Dos panegírics recitats a la Universitat de Lleida (segle XVII). Edició crítica. L'obra pretén contribuir al coneixement d'uns textos literaris –dos panegírics– relacionats amb la presa de possessió de sengles rectors (aleshores estudiants de cursos avançats i ben relacionats políticament) de la universitat lleidatana.

Foto Premi Joan Sola 2018El premi, promogut pel departament de Filologia Catalana i Comunicació de la UdL i l'Ajuntament de Bell-lloc, està dotat amb 10.000 euros, a més de la publicació de l'obra guanyadora a càrrec d'Edicions de la Universitat de Lleida

L'obra de Rossich permetrà reforçar la visió d'alguns historiadors de la importància que tenia la Universitat de Lleida al tombant dels segles XVI i XVII, època que el treball contribueix a retratar

Segons el jurat, és un treball filològic clàssic i exhaustiu, presentat amb una extrema pulcritud i elaborat amb un inqüestionable rigor científic.

El jurat ha estat format per Narcís Garolera (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Ginebra (Universitat Rovira i Virgili), Joan Julià-Muné (Universitat de Lleida), Jordi Mir (Institut d'Estudis Catalans) i José Antonio Pascual (Real Academia Española).

Comentaris