02.12.2021 |
Territoris.cat

Dues empreses molt joves del territori situen la marca Ponent entre els millors licors artesanals

IMG_1743
La Destil·leria Gabarró Feixa va rebre la medalla d'or pel seu Licor d'Herbes, al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2018
Dues empreses molt joves del territori situen la marca Ponent entre els millors licors artesanals

El territori de Ponent està desplegant una transformació molt interessant en els darrers anys en molts dels sectors econòmics. La gent d'aquesta terra ha despertat l'enginy i ha destapat moltes  potencialitats com a complement de les activitats tradicionals.

En molts sectors, estan emergint activitats pioneres i de referència, noves generacions que han trobat segments de negoci d'èxit i que,convidats junt amb els grans lobbys empresarials,estan situant Lleida en el mapa de l'economia emergent.

Les ganes d'innovar i de trobar nous mercats han fet sorgir petits productors que, de manera modesta i amb molta dedicació, han aconseguit elaborar productes de primera línia reconeguts en els mercats internacionals. Avui dediquem aquestes línies a Elixirs de Ponent i la Destil·leria Gabarró & Feixa, dues empreses d'Almacelles i Fulleda respectivament que s'han enfrontat amb les grans marques del sector, col·locant els seus destil·lats en les primeres posicions internacionals.

L'empresa d'Almacelles Elixirs de Ponent va rebre el reconeixement internacional pel Tarongetti, que va ser guardonat amb la Medalla d'Or al Catavinum World Wine & Spirits Competition 2018, celebrat a Vitòria al mes d'abril, i on competeixen 3.840 caves, vins i begudes destil·lades de tot el món.

El Tarongetti és un licor natural, elaborat després d'un procés de maceració d'una selecció de taronges mediterrànies procedents de l'agricultura ecològica. El resultat d'aquesta fusió permet obtenir un licor totalment natural amb una elaboració 100% artesanal, que es diferencia dels licors industrials perquè no porta cap additiu ni colorant artificial.

En el mateix certamen, la Destil·leria Gabarró & Feixa rebia la medalla d'or pel seu Licor d'Herbes, amb la mateixa competència internacional que els anteriors. L'empresa de les Garrigues s'ha especialitzat en la destil·lació d'orujo, un producte que s'obté de la destil·lació de la brisa, en aquest cas, una brisa d'alta qualitat de les vinyes denominació d'origen Costers de Segre, mantinguda en les condicions anaeròbiques necessàries per a la seva fermentació i posteriorment destil·lada amb alambí tradicional.

Ambdues empreses -molt joves, per cert-, han sigut capaces de situar la marca Ponent entre els millors licors artesanals, recuperant l'elaboració ancestral que incorpora un valor afegit als productes i en garanteix la seva qualitat. En definitiva, unes activitats que afavoreixen l'economia del territori i obren noves possibilitats d'ocupació.

Dues empreses molt joves del territori situen la marca Ponent entre els millors licors artesanals
comentaris