06.12.2022 |
Territoris.cat

Arranca el Gran Recapte, amb el repte d'assolir les 4.500 tones de l'any passat

26.000 voluntaris en 2.500 punts i 6 torns diferents fan possible recollir el 20% dels aliments que reparteix el Banc dels Aliments anualment

El Gran Recapte als Supermercat Plusfresc de Mollerussa
El Gran Recapte a la demarcació de Lleida
Arranca el Gran Recapte, amb el repte d'assolir les 4.500 tones de l'any passat

Des d'aquest divendres, 2.500 punts de recollida ubicats principalment a supermercats i mercats d'arreu del territori disposen dels contenidors, les banyeres, del Banc dels Aliments, a punt per començar-se omplir. El Gran Recapte repeteix un any més la mateixa crida: que els ciutadans aportin aliments de qualitat que es conservin al llarg del temps com és la llet, l'oli, les conserves de peix o els aliments infantils. Finalment, l'entitat ha aconseguit mobilitzar 26.000 voluntaris que, repartits en 6 torns, faran possible una recol·lecta que suposa el 20% de tot el que reparteix l'entitat al llarg de l'any. L'objectiu: assolir la mateixa xifra, 4.500 tones, que es va aconseguir l'any passat.

El Gran Recapte a la demarcació de Lleida 2Llet, oli, conserves de peix i aliments per a infants. Aquests són els productes que més demana el Banc dels Aliments en el Gran Recapte que ha començat aquest divendres i que s'allargarà fins dissabte amb l'objectiu d'assolir la mateixa xifra que l'any passat, 4.500 tones, és a dir 4 milions i mig de menjar. 

Per fer possible el Gran Recapte, s'han mobilitzat 26.000 voluntaris. Tot i que l'objectiu de l'entitat era arribar als 27.500, aquesta quantitat és suficient per garantir els 6 torns als 2.500 punts de recollida que s'han habilitat, principalment en mercats i supermercats. Més enllà del Gran Recapte, el Banc dels Aliments també necessita personal perquè, un cop traslladats tots els contenidors, els aliments s'han de classificar i preparar per al seu repartiment. 

Arranca el Gran Recapte, amb el repte d'assolir les 4.500 tones de l'any passat
comentaris