Artur Mas presideix l'acte de commemoració del centenari de la Cooperativa d'Ivars

Artur Mas, ha explicat que en quatre anys, el Canal Segarra-Garrigues ha passat d’unes 2.200 hectàrees, de regadiu i unes 800 regades a més de 12.000 i més de 6.000, respectivament.

Antoni Pané explica els projectes de la Cooperativa d'Ivars a Artur Mas.
photo_camera Antoni Pané explica els projectes de la Cooperativa d'Ivars a Artur Mas.

El president Artur Mas ha visitat aquest dimecres la Cooperativa d'Ivars, amb motiu dels actes de commemoració del seu centenari. Artur Mas ha volgut retre homenatge als impulsors de l'entitat que van tenir la visió, i aquesta és una gran lliçó, que junts es feia més camí, es podien aconseguir objectius més grans i donar un millor servei a la gent

Artur Mas Centenari Cooperativa IvarsEl president de la Generalitat, ha recordat que el naixement de la cooperativa va coincidir amb la creació de la Mancomunitatel primer intent seriós de Catalunya en l’època moderna de governar-se a ella mateixa. Una època on a les Terres de Lleida, a més, es va apostar per la construcció del Canal d’Urgell. Mas ha afegit, si fa 150 anys es va fer aquella gran obra de regadiu que va ser el Canal d’Urgell, ara a Catalunya se n’està fent una altra que torna a ser de les més grans a tota Europa, des del punt de vista del regadiu: el Canal Segarra-Garrigues. Una obra que en quatre anys ha passat d’unes 2.200 hectàrees de regadiu i unes 800 regades a més de 12.000 i més de 6.000, respectivament.

Durant la seva visita, acompanyat del president de la Cooperativa d'Ivars Josep Coll, Mas ha pogut veure els espais on el passat mes d’abril es van iniciar obres de millora, aprofitant l’obertura de la nova variant d’Ivars d’Urgell. Amb l’actuació s’instal·larà una nova bàscula per acollir els camions que accediran a la cooperativa des del camí de Castellnou i es construirà un nou edifici destinat al control de qualitat i serveis d’innovació. També s’hi habilitarà un nou pàrquing. Les obres formen part de les iniciatives promogudes per la Cooperativa en el marc del seu centenari, que inclourà diferents activitats fins al pròxim 19 de maig de l’any vinent.

La Cooperativa d'Ivars, va néixer el 19 de maig de l’any 1915, quan una cinquantena de veïns d’aquest municipi del Pla d’Urgell van fundar el Sindicat Agrícola i Caixa Rural, després de viure una situació difícil com a conseqüència de la fil·loxera, que va arrasar moltes vinyes. En l'entitat hi treballen 87 persones, té 2.158 socis actius i 1.263 

Artur Mas Centenari Cooperativa Ivars.

socis col·laboradors, segons dades de l’exercici del 2014, en què va facturar 175,8 milions d’euros. La seva principal activitat en l’actualitat és la fabricació de pinsos compostos, que comercialitza entre els seus socis. La Cooperativa disposa també d’una fàbrica a Torregrossa, adquirida als anys 90, i, des de dues més, el 2007, a La Fuliola i Castellserà, fruit de la fusió per absorció de les cooperatives agrícoles d’aquelles poblacions.

comentaris