ASAJA demana disminuir el nombre i extensió de fauna salvatge davant l’augment desmesurat dels darrers anys

20171115_asaja_sort portada
photo_camera Celebració aquest dijous a Sort d'una jornada agrícola amb bona participació de ramaders i agricultors

El president d'ASAJA Lleida, Pere Roqué, va posar de manifest la preocupació del sector per la falta de control de la fauna salvatge, com els problemes sanitaris, que comporta per a les explotacions ramaderes “amb transmissió i contagi de malalties amb el conseqüent impacte sobre l’explotació ramadera”. Així ho va exposar el responsable de l'entitat agraria durant la cloenda d'una jornada agrària que es va celebrar aquest dijous a Sort amb ramaders i agricultors. Roqué va reiterar que “exigim a l’administració pública que autoritzi augmentar els mètodes de control per disminuir el nombre i extensió de la fauna salvatge en les zones amb més població d’aquestes espècies que han de conviure amb explotacions ramaderes”.

Presenten les darreres dades de caça major en el marc d'una jornada agrària a Sort amb el sector ramader

La jornada agrària, que va comptar amb un bon nombre d'assistents, va anar a càrrec d'experts en assegurances agràries del grup Banasegur i del tresorer de Bovicat, Esteve Anglada.

En el transcurs de la jornada es van facilitar les dades de caça major dels darrers anys (2005-2016) on s’evidencia l’augment desmesurat de fauna salvatge a tot Catalunya i a les comarques lleidatanes, tant els Pallars, la Val d’Aran i les comarques interiors.

Comentaris