Atribueixen l'avaria telefònica de l'Alt Urgell i el Baridà a un sabotatge

L'avaria en l'accés a internet, que afecta centenars de clients de l'Alt Urgell i el Baridà, tindria el seu origen en un sabotatge a la xarxa d'ADSL, en el marc de la vaga d'instal·ladors d'empreses subcontractades per les principals companyies del sector. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha criticat l'actuació.

internet
photo_camera Els problemes de telefonia encara persisteixen a l'Alt Urgell i a la Cerdanya.

Des de l'ajuntament de la Seu d'Urgell han demanat explicacions a les empreses de telefonia pels problemes d'accés a la xarxa existents des d'aquest dimecres al matí. Alguns usuaris, especialment els de Jazztel, han denunciat que han sumat ja més de 26 hores sense servei. També n'estan patint les conseqüències clients de companyies com ara Telefónica, Vodafone, Orange i Pepephone. S'està treballant perquè les incidències quedin resoltes cap a les 6 de la tarda d'aquest dijous.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que les companyies amb qui ha pogut contactar apunten a un possible sabotatge a la línia, que podria estar vinculat a la vaga de tècnics de manteniment, per la precarització de les seves condicions laborals. Batalla ha defensat que els motius de la protesta "potser són molt legítims", però ha criticat que es faci pagar aquest conflicte a usuaris particulars i a petites i mitjanes empreses, que ja han expressat la seva indignació per la situació.

comentaris